Opinia Timisoarei

Primaria anunta operatiune de dezinsectie la Timisoara

TIMISOARA. Primaria Timisoara anunta ca in perioada 30 iunie -7 iulie va avea loc o operatiune de dezinsectie in oras, noaptea, intre orele 21.00 – 06.00.

CITESTE SI: Atacurile tantarilor i-au adus la disperare pe timisoreni. La o luna de la expirarea vechiului contract, pentru ca nu a reusit sa incheie altul, Primaria Timisoara cumpara servicii de dezinsectie pe termen scurt

Produsele folosite sunt: Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi,pentru activitatea de dezisecţie terestră; Vectobac WG având substanţă activă Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru activitatea de larvicidare. Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii. Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător„, transmit reprezentantii Primariei.

Cetatenii sunt avertizati sa evite sa treaca sau sa stea in zona de actiune a utilajelor in timp ce acestea pulverizeaza solutii de combatere a tantarilor si larvele acestora pentru a evita eventualele incidente.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor în afara ariei de stropire. Dacă nu sunt respectate aceste măsuri preventive, Primăria Municipiului Timişoara şi prestatorul sunt absolvite de orice responsabilitate„, transmit reprezentantii Primariei.

Primaria atrage atentia ca si cetatenii au obligatia sa faca dezinsectie si deratizare in spatiile proprii, altfel risca amenzi.

Va reamintim, in primavara acestui an a expirat contractul de prestari servicii pe care primaria il avea incheiat cu Coral Impex, firma ce s-a ocupat de dezinsectia si deratizarea in Timisoara, in ultimii 4 ani. Primaria nu a reusit sa organizeze la timp licitatia si sa incheie un nou contract, astfel ca anul acesta nu a fost organizata decat o singura stropire impotriva insectelor.

Astfel, primaria a incredintat saptamana trecuta un nou contract tot companiei Coral Impex, pe o perioada de doar 4 luni, in speranta ca in acest rastimp va reusi sa organizeze o licitatie pentru a gasi o firma care sa se ocupe de acest serviciu la Timisoara in urmatorii 4 ani pentru 15 milioane de euro.

Exit mobile version