Opinia Timisoarei

Prima victorie a Mitropolitului Banatului! Familia va fi formata din barbat si femeie in Constitutia Romaniei? Decizia CCR la initiativa lui IPS Ioan Selejan

Initiativa Mitropolitului Banatului, pornita la Timisora a dat roade. Actiunea IPS Ioan Selejan de a aduna semnaturi pentru modificarea Constitutiei Romaniei in privinta definirii familiei s-a soldat cu decizia de azi a Curtii Constitutionale.

CCR a avizat pozitiv astazi initiativa de modificare a Constitutiei pentru definirea familiei formata din barbat si femeie.

Curtea Constitutionala a avizat pozitiv, miercuri, initiativa de modificare a Constitutiei astfel incât sa se stipuleze explicit ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre barbat si femeie, nu pe cea intre soti.

Presedintele CCR Valer Dorneanu a precizat ca avizul oferit de Curte a fost dat strict in privinta indeplinirii conditiilor de depunere a unei initiative de revizuire, adica a numarului suficient de semnaturi, in conditiile legii, precum si in privinta respectarii limitelor revizuirii cu privire la drepturile fundamentale ale cetatenilor, care nu pot fi suprimate.

Dorneanu a explicat ca CCR a decis astfel sa permita ca aceasta initiativa sa fie discutata de catre Parlament, nefiind probleme de forma ale propunerii si nici de suprimare a vreunui drept deja consacrat.

Dupa adoptarea acestui aviz, propunerea va fi transmisa celor doua Camere ale Parlamentului pentru dezbatere si votare.

Ramane de vazut ce vor decide parlamentarii in aceasta privinta.

Va reamintim, de Craciun anul trecut, IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului a decis deschiderea listelor de iscalituri de la credinciosii din Timisoara in favoarea acestei modificari a Constitutiei.

Exit mobile version