Opinia Timisoarei

‘Prima linie de tramvai cu iarba, o masura pentru reducerea poluarii’. Bulevardul Cetatii din Timisoara, in linie dreapta. Ultimele imagini de pe santierul ce trebuie inchis anul acesta. Video

TIMISOARA. Se lucreaza deja la primele statii de tramvai, au fost montate liniile pe toata lungimea bulevardului, dar mai sunt lucrari de facut pe segmentul cuprins intre intersectia cu Gheorghe Lazar si capatul dinspre Torontalului.
Santierul de pe Cetatii este cel mai avansat dintre cele majore deschise la Timisoara.

CITESTE SI: Constructorul anunta ca opreste lucrarile pe Bogdanestilor la Timisoara pentru ca primaria n-a platit facturile

Primarul Dominic Fritz da asigurari ca lucrarile sunt in grafic si se vor incheia pana la finele anului. Edilul crede ca montarea gazonului intre liniile de tramvai va insemna reducerea poluarii.

Aici vom avea prima linie de tramvai cu iarba din Timisoara, o masura pentru reducerea poluarii si cresterea atractivitatii zonei. (…) Santierul e in grafic si pana la finalul anului vom circula pe un bulevard modernizat, cu optiuni verzi de calatorie„, a transmis primarul Dominic Fritz intr-o postare recenta pe Facebook.

Stadiul lucrarilor de modernizare se apropie de 80%, sustin reprezentantii Primariei Timisoara.

Ultimele imagini de pe santier, filmate de la inaltime cu drona, ne-au fost trimise de un cititor fidel opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

***

Va reamintim, lucrarile sunt executate de Porr Construct, care s-a asociat cu alte 7 firme, si au fost prevazute sa dureze 3 ani, dintre care primele 6 luni au fost dedicate proiectarii.

Amplasamentul a fost predat constructorului de vechea administratie in septembrie 2020. Insa, proiectul pentru modernizarea Bulevardului Cetatii a fost revizuit si modificat de catre specialistii lui Dominic Fritz inainte de a incepe lucrarile.

Porr Construct e lider de asociere, iar tert este Porr Bau GmbH, in timp ce subcontractanti sunt Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic Romania, Manro SRL si SC Pesit Rom SRL.

In total, sunt refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare. De asemenea, vor fi construite piste de biciclete, se va extinde spatiul verde, portiunea dintre sinele de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si refacerea a 10 statii de tramvai.

Modernizarea Bulevardului Cetatii trebuia sa fie gata in septembrie 2023, insa termenul a fost extins pana la sfarsitul anului.

Constructorii primesc pentru lucrare peste 17 milioane de euro cu TVA.

 

 

Exit mobile version