Opinia Timisoarei

Prima batalie pierduta de Primaria Timisoara cu proprietarii pusi sa plateasca taxa pe paragina. Rodica Vlad, victorioasa in prima instanta

TIMISOARA. Primaria Timisoara incepe sa piarda procese dupa ce a impus taxa pe paragina pentru proprietarii care nu isi ingrijesc cladirile si terenurile aflate in proprietate.

CITESTE SI: Concert eveniment la Timisoara. Cea mai tanara orchestra a Germaniei vine sa ii incante pe timisoreni 

Astfel, prima victorie a fost castigata de Rodica Vlad, proprietara unui lant de farmacii din Timisoara, insa nu si razboiul. Tribunalul Timis i-a dat castig de cauza, dupa ce Primaria a notificat-o ca o va supraimpozita pentru un imobil aflat in degradare si care se afla pe bd. Republicii, la numarul 11.

Tribunalul Timis a admis actiunea formulata de Rodica Vlad si familia ei, fata de Consiliul Local Timisoara si Municipiul Timisoara si a dispus „anularea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr. 520 din data de 20.12.2017 privind aprobarea majorării cu 400% a impozitului pe cladiri incepand cu anul 2018, pentru imobilul situat în Timisoara, Bd. Republicii nr. 11, ca urmare a constatarii starii tehnice neingrijite, Obliga paratii la plata catre reclamanta a sumei de 3025 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Tribunalul Timis. Pronuntata in sedinta publica in data de 28.06.2018„.

Asadar, sentinta nu este una definitiva, putand fi atacata in 15 zile.

CITESTE SI: ‘Inca una si ma duc’. Vaporasele de la Timisoara mai au nevoie de inca un ordin de ministru

In 2017 a fost aplicata taxa pe paragina pentru 35 de cladiri din Timisoara, iar in 2018 aproximativ 350 de imobile neingrijite din Timisoara au ajuns in atentia Comisiei care va stabili cine trebuie sa plateasca impozite majorate chiar si cu 500 la suta. In 2016 Consiliul Local a adoptat o hotarare prin care timisorenii care isi lasa imobilele prada degradarii sunt supraimpozitati.

Mai multi dintre cei pusi sa plateasca impozite marite au contestat decizia.

Exit mobile version