Opinia Timisoarei

Prima adoptie gay din Romania. Copil din orfelinat incredintat unui cuplu de homosexuali

Anunt controversat. Ar fi fost facuta prima adoptie de catre un cuplu de homosexuali in Romania. Practic, adoptia a fost obtinuta de unul dintre parteneri, anunta Visinel Balan, presedintele Consiliului Tinerilor Institutionalizati.

Prima adoptie gay din Romania. Felicit tanarul/persoana care a avut curajul sa faca acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului. Felicit curajul Directiei pentru Protectia Copilului pentru ca a ales sa respecte legea. Asta inseamna profesionisti. Felicitari. in Romania, anual, aproximativ 9000 de copii sunt abandonati in orfelinatele groazei”, scrie Visinel Balan pe Facebook.

Dupa ce a facut pe Facebook anuntul ”primei adoptii gay din Romania”, Visinel Balan a precizat pentru Antena 3 ca ar exista mai multe astfel de cazuri in tara noastra.

Este un barbat din Cluj care a intrat in procesul adoptiei, si-a asumat calitatea de parinte gay, iar DGASPC i-a transmis tanarului ca legea nu prevede ca n-ai dreptul la a da sansa unui copil la o familie. E din categoria greu adoptabili. inteleg ca are pana in 7 ani (n.r. copilul). Barbatul este intr-o relatie. Inteleg ca nu este primul caz (n.r. de adoptie gay din Romania), este primul de care am reusit eu sa aflu. Dupa ce am postat, am descoperit ca sunt si alte cazuri care au reusit”, a spus Visinel Balan, angajat al Ministerului Tineretului si Sportului, noteaza stiripesurse.ro.

FOTO: aclu.org

Exit mobile version