Opinia Timisoarei

Pretul la carnea de porc s-ar putea dubla inainte de sarbatori. La cat ar putea ajunge un kilogram

Vesti ingrijoratoare cu doar 2 luni inainte de Craciun. Mesele de sarbatori ar putea fi mai sarace si mult mai scumpe. Agricultorii anunta preturi duble pentru kilogramul de carne de porc si pun scumpirile pe seama facturilor la energie, dar si pe dezastrul lasat in urma de acest an agricol marcat de seceta. Victime devin, inevitabil, consumatorii.

CITESTE SI: Motociclist izbit de o masina la Timisoara. Manevra interzisa facuta de soferul unui BMW 

Fermierii au tras linie dupa un an extrem de secetos. Cei care au reusit sa scoata bani de pe urma recoltelor i-au cheltuit pe insamantarile de toamna. Multi au iesit insa in pierdere si au fost nevoiti sa se imprumute pentru a continua productia. Situatia duce la o explozie a preturilor la alimente, care oricum sunt deja mai scumpe, potrivit statisticilor, cu 20%.

Romanii insa nu mai fac de mult fata avalansei de scumpiri la ulei, zahar, faina, fructe si legume, carne. De altfel, producatorii spun ca pretul unui kilogram de carne de porc se va majora chiar si cu 100% pana la sarbatorile de iarna. In acest moment, in supermarketuri pretul unui kilogram de ceafa, cotlet sau coaste de porc este intre 19 si 29 de lei, insa ar putea sa ajunga chiar si la 60 de lei.

Mai multe AICI.

Exit mobile version