Opinia Timisoarei

Pretul chiriilor la Timisoara in asteptarea studentilor. La cat a ajuns inchirierea unui apartament

TIMISOARA. Proprietarii din marile orase ale tarii aflati in cautare de chiriasi si-au marit asteptarile legate de preturile pe care le pot obtine pentru locuintele lor comparativ cu perioada similara a anului trecut, arata datele centralizate de Imobiliare.ro.

CITESTE SI: Motociclista ranita, dupa ce a izbit o masina la Timisoara. Foto

Chiar daca cele mai semnificative scumpiri au aparut pe piata din Constanta, unele dintre cele mai piperate chirii se platesc in Cluj-Napoca si in Bucuresti.

Daca te gandesti sa te muti si nu ai facut inca acest pas, ia in considerare faptul ca preturile ar putea fi influentate in urmatoarea perioada de cererea in crestere care se va simti, ca in fiecare an, in cazul tuturor centrelor regionale universitare odata cu intoarcerea studentilor la cursuri.

Chiriile continua sa creasca. Garsonierele din Cluj se inchiriaza deja cu 320 de euro/luna cu 14% mai mult decat anul trecut si cu 100 de euro lunar peste Timisoara, unde, in continuare piata chiriilor e mai abordabila. Situatia curenta nu lasa loc de foarte multe interpretari pentru ceea ce va urma in septembrie cand numarul proprietatilor scoase la inchiriere va scadea, iar cererea va creste cu pana la 20% in marile orase”, spune Daniel Crainic, director de marketing, Imobiliare.ro.

O garsoniera in Timisoara se inchiriaza in aceasta perioada la un pret mediu de 220 euro/luna, iar un apartament cu 2 camere este cam 350 euro/luna.

In aceasta perioada, la Timisoara, proprietarii apartamentelor cu 3 camere cer 400 euro/luna.

Exit mobile version