Opinia Timisoarei

Traian Basescu, sah la USL: a declansat procedura unui nou referendum pentru parlament unicameral! Esti de acord?

Presedintele Traian Basescu a anuntat marti dupa-amiaza ca a declansat procedura pentru un nou referendum pentru parlament unicameral si maxim 300 de membri.

„In aceasta dupa amiaza am declansat procedura unui nou referendum: daca romanii doresc parlament unicameral si un parlament cu 300 de membri”, a declarat presedintele intr-o conferinta de presa surpriza, scrie hotnews.ro.

UPDATE1. Traian Basescu si-a explicat decizia prin faptul ca parlamentarii care formeaza comisia de revizuire a Constitutiei au ignorat rezultatul referendumului din 2009. „Din pacate, acum o luna, fara a fi discutat, desi primise aviz pozitiv de la Comisia Juridica, parlamentul a respins propunerea. S-a trecut la elaborarea unei noi Constitutii in care nu se tine cont de rezultatul referendumului”.

El a reamintit ca in 2009 vointa poporului a fost clara: „In noiembrie 2009 am declansat un referendum cu doua intrebari: daca poporul e de acord cu un parlament unicameral si daca poporul e de acord cu maxim 300 de parlamentari. Ambele intrebari au primit un raspuns pozitiv,”Da”, in jur de 80%, in cadrul unui referendum valid”, a spus Basescu.

UPDATE2. Noul referendum va avea intrebari similare cu cel din 2009: a) sunteti de acord cu Parlament unicameral,  si b) sunteti de acord cu maximum 300 de parlamentari.

[poll id=”402″]

Exit mobile version