Opinia Timisoarei

Presedintele SUA Joe Biden anunta sanctiuni economice si restrictii la export pentru Rusia: Putin va fi un paria pe scena internationala

Presedintele american Joe Biden a anuntat sanctiuni economice si restrictii la export impotriva Rusiei, dupa ce aceasta a invadat Ucraina, prima zi de atacuri soldandu-se cu morti si raniti, aproape 100 de baze militare bombardate, centrala de la Cernobil capturata si Kievul inconjurat.

CITESTE SI: Centrala de la Cernobil, capturata de rusi. Materialul radioactiv ingropat, in pericol

Presedintele Joe Biden a dezvaluit noi sanctiuni impotriva Rusiei, dupa ce Moscova a lansat o invazie totala a Ucrainei, impunand masuri pentru a împiedica capacitatea Rusiei de a face afaceri în principalele valute ale lumii. De asemenea, a impus sanctiuni bancilor si companiilor de stat.

Potrivit acestuia, alte patru banci rusesti vor fi, de asemenea, sanctionate si mai mult de jumatate din importurile de tehnologie ale Rusiei vor fi reduse.

Acest lucru va impune un cost sever asupra economiei ruse, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung”, a avertizat liderul american.

Acesta este un atac premeditat”, a spus Biden reporterilor de la Casa Alba, subliniind ca presedintele rus Vladimir Putin a respins invitatiile Occidentului la dialog.

Putin este agresorul. Putin a ales acest razboi. Si acum el si tara lui vor suporta consecintele„.

 

Exit mobile version