Opinia Timisoarei

Presedintele Consiliului Judetean Timis despre Centura de Sud a Timisoarei: Cu actualul guvern e mai greu sa discuti!

TIMISOARA. Centura de Sud a Timisoarei, un vis inca destul de indepartat al timisorenilor. De cel putin opt ani timisorenii asteapta un inel de centura ocolitoare sau cel putin inca o bucata de centura care sa scoata traficul greu din oras, dinspre Vama Moravita.

Fiecare lider al administratiei judetene care s-a perindat la conducerea judetului a sustinut ca s-a straduit sa atraga fondurile necesare pentru construirea acestei sosele. Dar, in zadar.

Actualul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Sorin Grindeanu, spune ca cel putin deocamdata nu se poate discuta cu actualul guvern tehnocrat care mai are de stat doar cateva luni. Oricum, centura este cuprinsa in masterplanul national de transporturi, iar noul presedinte al CJ afirma ca vrea sa grabeasca lucrurile.

Este pe Masterplan (Centura de Sud – n.r.), probleme mea, a primarului si a celorlalti e sa ne ocupam in aceasta toamna de a convinge Ministerul Transporturilor, desi e prevazuta acesata centura pe exercitiul bugetar 2014-2020, sa inceapa etapizarea, sa se desfasoare mai rapid lucrurile. Sper sa reusim sa o facem, dincolo de culoarea politica. Cu actualul guvern e mai dificil sa discuti, oamenii sunt tehnocrati. Nu stiu daca s-a deschis axa (de accesare de fonduri europene – n.r.) pentru transporturile nationale„, a declarat Sorin Grindeanu.

***

Potrivit Masterplanului, Centura de Sud a Timisoarei va avea 20 de kilometri si va costa 103 milioane de euro. Aceasta ar urma sa lege actuala bucata de centura, care asigura conexiunea intre Calea Aradului si Calea Lugojului, sa continue pe langa comunele Mosnita Noua si Giroc si sa iasa undeva pe Calea Sagului, la intrarea in Timisoara dinspre Vama Moravita.

Exit mobile version