Opinia Timisoarei

Presedintele CJT, Titu Bojin: Ce sa expropriem la Casa Muhle, ca e daramata… Verificam cum s-au dat autorizatiile

TIMISOARA. Casa Muhle din Timisoara va intra in vizorul unei comisii a CJT, Prefectura Timis si Inspectoratul de Stat in Constructii, care va analiza modul in care s-a derulat retrocedarea imobilului si cum s-au dat autorizatiile pentru aceasta.

In doua saptamani, maxim, speram sa avem un rezultat al acestei comisii. Vrem sa vedem daca sunt oameni care si-au facut sau nu treaba. Comisia ne va da solutiile, inclusiv in problema exproprierii. Da’ ce sa expropriem, ca e daramata Casa  Muhle„, a declarat Titu Bojin, presedintele CJT.

Mai multi timisoreni au protestat, la inceputul acestei luni, in fata Casei Muhle si au cerut autoritatilor sa cumpere imobilul. Primarul Nicolae Robu a avut o discutie cu proprietarii, insa nu s-au inteles la pret, iar consilierii locali nici nu i-au mai dat mandat sa negocieze. Primarul Timisoarei a anuntat apoi ca va face demersuri catre CJT pentru exproprierea casei Muhle.

In luna mai a anului trecut, lucrarile facute de un clan de rromi la una dintre cele mai frumoase cladiri din Timisoara, Casa Muhle, au fost sistate de autoritatile locale deoarece proprietarul a demolat acoperisul, actiune pentru care nu exista autorizatie.

Casa Muhle a fost construita in secolul XIX si a apartinut florarului Wilhelm Muhle, cel care a creat primul soi de trandafir romanesc. Situata in apropierea centrului Timisoarei, casa de pe bulevardul Mihai Viteazu nr. 3 a fost considerata intotdeauna una dintre cele mai frumoase cladiri din municipiu.

La inceputul anilor 2000, cladirea monument istoric a fost cumparata de un grup de romi, care ulterior a solicitat mai multe autorizatii de constructie de la Primaria Timisoara.

Exit mobile version