Opinia Timisoarei

Presedintele CJT, Alin Nica, dupa ce un afgan a fost ucis pe strada, la Timisoara, dupa o incaierare sangeroasa intre migranti: Se pot transforma intr-o problema de siguranta in comunitate

TIMISOARA. Prima reactie a autoritatilor locale, dupa ce un migrant a fost omorat pe strada, in plina zi, in zona Garii de Nord din Timisoara. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a anuntat ca va cere convocarea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, pentru a gasi solutii pentru ca astfel de situatii sa nu se repete.

CITESTE SI: Crima intre migranti, la Timisoara. Barbati injunghiati in plina strada, la Gara de Nord. Politistii in alerta. Foto si video 

„Gestionarea transfugilor este o tema extrem de importantă la a carei soluționare trebuie să contribuie toate institutiile, cu respectarea atribuțiilor care le revin. Voi propune o ședință extraordinară a CJSU Timiș cu scopul de a identifica pașii necesari pentru păstrarea ordinii publice.
Dincolo de prevederile legale și de moralitate, migranții au nevoie de toată atenția institutiilor deoarece se pot transforma într-o problemă de siguranță în comunitate. Nu ne putem preface ca acesti oameni nu există”, a scris Alin Nica, presedintele CJT, pe Facebook.

Pe de alta parte, acesta a salutat actiunile de voluntariat organizate de diferite asociatii din oras, care le asigura mese calde si bunuri de prim ajutor migrantilor din Timisoara.

Haideți să nu ne pierdem umanitatea și să le asigurăm cele necesare, deopotrivă pentru protecția lor cât și pentru protecția familiilor noastre. Salut inițiativele locale prin care mai mulți voluntari fac demersuri pentru a obține îmbrăcăminte, încălțăminte și o masă caldă pentru transfugi și mă bazez pe reacția instituțiilor locale și județene în vederea remedierii de urgență a situației migranților„, a adaugat Nica.

Va reamintin, reactia presedintelui CJT vine dupa ce luni seara, un migrant a fost ucis, iar un altul este in stare grava, in spital, dupa ce au fost injunghiati pe strada, in urma unui scandal intre doua gasti de  transfugi. Politistii audiaza zeci de migranti care isi fac veacul in zona Garii de Nord si incearca sa-i identifice pe cei care au luat parte la incaierare.

Exit mobile version