Opinia Timisoarei

Preotul exorcist de la Manastirea Tanacu, Daniel Petru Corogeanu, a fost eliberat conditionat

Fostul staret de la Manastirea Tanacu acuzat de exorcism in anul 2005 a fost eliberat miercuri. Ispasise trei sferturi din pedeapsa primita pentru uciderea unei maicute printr-un ritual de exorcizare.

foto: www.stirileprotv.ro

El a refuzat sa faca declaratii la iesirea din penitenciar, unde a fost asteptat de fratele sau si de alti doi tineri.

Scandalul de la Manastirea din Tanacu a izbucnit in 2005, dupa moartea unei calugarite, in urma unui ritual de exorcizare. Preotul Daniel Petru Corogeanu si alte 4 calugarite au tinut-o pe maicuta Irina Cornici legata cu lanturi de o cruce, fara sa-i dea mancare sau apa. Dupa trei zile de chin, tanara a murit.

Ancheta precurorilor a stabilit ca moartea tinerei a fost violenta, in urma relelor tratamente la care a fost supusa. Preotul insa nu a recunoscut fapta.

Atat preotul Daniel Petru Corogeanu, cat si cele patru maicute au ajuns in fata magistratilor.

Sentinta a fost data dupa mai mult de doi ani si jumatate de procese. In tot acest timp, Petru Corogeanu a fost judecat de mai multe instante din tara. In final, el a fost incarcerat la Penitenciarul Valsui, pe 30 ianuarie 2008, dupa ce a fost condamnat la sapte ani de inchisoare de inalta Curte de Casatie si Justitie. Toate cele patru maicute au fost eliberate conditionat anul trecut.

Exit mobile version