Opinia Timisoarei

Premierul Mihai Tudose, la Timisoara, dupa furtuna: Guvernul va da despagubiri

TIMISOARA. Prim ministrul Romaniei Mihai Tudose a participat luni la Comitetul pentru Situatii de Urgenta de la Timisoara, in care s-a analizat situatia dupa teribila furtuna care a lovit cu furie vestul tarii in cursul zilei de duminica, care a smuls in Timis 5 vieti si a ranit peste 40 de oameni. A lasat fara curent electric si apa o multime de localitati si a produs pagube insemnate.

CITESTE SI: Curg rauri de lacrimi pentru tanarul ucis de poarta de intrare in Timisoara ce s-a prabusit peste el. Era student la Medicina 

CITESTE SI: Un oras ii plange. Trei oameni, tata, mama si fiica, au murit nu departe de Timisoara in timpul furtunii

CITESTE SI: Copilasii raniti in timpul furtunii, operati la Timisoara. Care e starea lor si cati oameni au mai ramas internati

Premierul a anuntat alocarea de fonduri de la Guvern pentru remedierea cat mai grabnica a stricaciunilor produse de fenomenul meteo extrem.

Toata lumea se mobilizeaza sa faca proiect de hotarare pentru despagubiri. Pana maine va trebui ca tot ce inseamna scoli, gradinite, spitale, sa fie evaluate si Guvernul sa dea bani. Si, daca nu o sa putem acoperi totul intr-o transa, cel tarziu saptamana viitoare sau peste doua saptamani, dar bani se vor da„, a precizat premierul Mihai Tudose la iesirea din Comitetul pentru Situatii de Urgenta intrunita la sediul ISU Banat.

Tudose a vorbit si despre posibilitatea alarmarii populatiei in astfel de situatii, printr-un sistem rapid si eficient.

La ce s-a intamplat ieri, alerta a venit cu jumatate de ora inainte. In acele momente nu ai cum sa mai contezi doar pe mijloace de informare in masa. O multime de oameni nu au televizoare cu ei la munte, la picnic sau in campinguri, ca sa afle. Acesta (sistem de alarmare a populatiei – n.r.) este un sistem care sa vina in timp real, pe telefonul mobil. Din punctul meu de vedere, pana la ora asta, va spun ca toata lumea s-a mobilizat exemplar. Nu putem sa facem o lege care sa impiedice vantul, dar putem sa facem tot ce putem ca oamenii sa fie informati de problemele meteo„, a declarat premierul.

Prim ministrul Mihai Tudose va merge in aceasta seara la Spitalul Judetean Timisoara pentru a vizita ranitii inca internati. Intre ei se afla doi copii de 10 si 11 ani care au fost operati si care sunt inca in stare grava.

CITESTE SI: Nicolae Robu despre poarta care a ucis un tanar la Timisoara, in timpul furtunii. Cine e vinovat Video 

CITESTE SI: Dosare penale pentru mortii din furtuna care a maturat Timisoara si judetul. Cine raspunde 

Exit mobile version