Opinia Timisoarei

Premierul Florin Citu, raspuns pentru cei care reclama discriminarea in privinta vaccinarii: Daca Germania are beneficii pentru persoanele vaccinate, cred ca si pentru noi este ok

Vaccinarea este inca un subiect sensibil in Romania, chiar daca tot multi romani au inteles importanta imunizarii. Premierul Citu vorbeste insa de facilitati pentru cei care se vaccineaza, comparand situatia din Germania cu cea din tara noastra.

CITESTE SI: Fara masca de la 1 august in Romania. Regulile la care renuntam inca de la 1 iunie. Anuntul premierului Florin Citu 

Florin Citu a afirmat, miercuri, ca cea mai mare motivatie pentru vaccinare antiCovid este perspectiva revenirii la normalitate si renuntarea la masca, adaugand, la insistentele jurnalistilor, ca oferirea de facilitati pentru cei care se imunizeaza i se pare ok. ”Daca Germania are beneficii pentru persoanele vaccinate, cred ca si pentru noi este ok”, a afirmat premierul, intrebat daca nu este vorba despre discriminare.

”Eu am spus cum as vedea eu lucrurile si acestea sunt propunerile. Exista un mod de a motiva populatia, fiecare tara are propriul mod de a motiva populatia. Daca Germania are beneficii pentru persoanele vaccinate, cred ca si pentru noi este ok. Este singura solutie pentru a scapa de pandemie”, a declarat prim-ministrul Romaniei.

Citu a anuntat marti ca daca se atinge tinta de vaccinare de 5 milioane de persoane, din 1 iunie se va putea renunta la masca de protectie la plaja sau in drumetiile montane. Premierul anunta si facilitati pentru cei vaccinati, respectiv faptul ca restaurantele ar putea functiona la 100% din capacitate.

Nuntile, botezurile, petrecerile private ar putea fi permise din iunie, daca populatia se vaccineaza

Premierul Florin Citu a declarat, dupa sedinta de guvern de miercuri, ca petrecerile private ar putea fi permise din luna iunie dar doar daca populatia se vaccineaza.

Am avut discutii cu organizatorii de evenimente, la Cluj si la Bucuresti m-am intalnit cu organizatorii. Toti au fost de acord ca vor sa faca aceste evenimente doar cu persoane vaccinate”, a spus premierul Florin Citu.

Intrebat fiind cand vor fi permise nuntile si ceremoniile de botez, premierul a raspuns: „Cand ne vom vaccina”.

Potrivit sefului guvernului, petrecerile vor demara dupa data de 1 iunie, in cel mai bun caz, data care a fost stabilita si pentru atingerea pragului de 5 milioane de romani vaccinati.

sursa: hotnews.ro

Exit mobile version