Opinia Timisoarei

Premierul Florin Citu ii da peste nas primarului Dominic Fritz in privinta Colterm: Primaria Timisoara primeste lunar aproape 45 de milioane de lei. Sa vedem cum s-au cheltuit banii in prima parte a anului

TIMISOARA. Premierul Florin Citu, a declarat ca Primaria Timisoara este una dintre cele mai bine finantate primarii din tara si ca primeste lunar 45 milioane de lei, insa, recent, avea in conturi doar 18 milioane lei.

Citu a adaugat ca Guvernul nu a mai alocat banii necesari pentru cumpararea de certificate verzi pentru compania de termoficare din Timisoara pentru ca cererea a venit mult prea tarziu, cam in acelasi timp cu amenda de 21 milioane euro.

CITESTE SI: Program special de investitii pentru drumurile judetene si comunale anuntat de premierul Florin Citu, la Timisoara. Acele localitati unde nu s-a putut investi in drumuri au ramas in urma 

Primaria Timisoara este una dintre cele mai bine finantate primarii din Romania, a primit prin anexa 703 cred ca 28 milioane lei, primeste lunar aproape 45 milioane lei. La momentul la care m-am uitat eu, erau 18-19 milioane de lei in cont. Dar problema a fost ca acea cerere a venit prea tarziu si aici m-as intreba de ce. Pentru ca aceste certificate verzi se cumpara din timp. Cererea a venit in momentul in care se emitea acea amenda”, a declarat, la Timisoara, Florin Citu.

Premierul a adaugat ca este momentul sa se faca reforma si sa se verifice cum a cheltuit Primaria Timisoara banii in prima parte a anului.

Poate e un moment bun de reforma, sa vedem cum s-au cheltuit banii in prima parte a anului, de ce nu s-au platit certificatele verzi si asa mai departe. Ar trebui sa ne uitam si la acest lucru. In Romania mai sunt si alte UAT, Constanta care si-a platit certificate verzi din bugetul propriu”, a declarat prim-ministrul.

Citu a mai precizat ca Primaria Timisoara se mai poate imprumuta.

Exista aceasta OUG care permite tuturor UAT, nu discriminam, sa se imprumute pentru alte cheltuieli”, a declarat Citu.

Administratia Fondului pentru Mediu a amendat compania de termoficare din Timisoara, Colterm, cu suma de aproximativ 21 de milioane de euro pentru ca nu a achizitionat certificate de CO2.

Pentru aceasta situatie, primarul Timisoarei, Dominic Fritz a dat vina pe presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, care recent anuntase ca Guvernul a alocat o suma de bani pentru achizitionarea de certificate pentru emisii de CO2, si a spus ca acest lucru a avut ca efect blocarea demersurilor.

Datoriile companiei de termoficare din Timisoara, Colterm, erau, inainte de amenda, de 320 milioane lei. Dupa o serie de balbaieli legate de numirea a doi directori de catre Dominic Fritz la sefia Colterm, intre care unul cu probleme penale, recent concordatul preventiv, masura pe care primarul a anuntat-o drept salvatoare a esuat.

Exit mobile version