Opinia Timisoarei

Premierul Florin Citu despre problema migrantilor din Timisoara: Nu am avut din partea domnului primar nicio cerere de a suplimenta resursele

TIMISOARA. Premierul Florin Citu a declarat, joi, la Timisoara, ca in problema migrantilor este vorba despre siguranta romanilor si a cetatenilor care vin in Romania, dar si ca au fost alocate toate resursele necesare pentru a gestiona aceasta problema cat mai bine. Citu a adaugat ca nu a primit vreo cerere din partea primarului din Timisoara de a suplimenta resursele in oras.

CITESTE SI: Premierul Florin Citu ii da peste nas primarului Dominic Fritz in privinta Colterm: Primaria Timisoara primeste lunar aproape 45 de milioane de lei. Sa vedem cum s-au cheltuit banii in prima parte a anului 

Nu este vorba de a ajuta un oras, ci de a asigura siguranta cetatenilor din Romania si a cetatenilor care vin in Romania si raman aici. Toate resursele sunt alocate, vorbim aici de forte de ordine ale Ministerului de Interne, avem la Politia de Frontiera, sunt resurse alocate pentru azil aici, daca este nevoie suntem gata sa alocam mai multe resurse”, a declarat Florin Citu.

Premierul a adaugat ca au fost alocate toate resursele pentru gestionarea problemei migrantilor si ca nu a primit o cerere din partea primarului municipiului Timisoara, Dominic Fritz, de a suplimenta aceste resurse.

Nu am avut, din partea domnui primar, nicio cerere in aceasta directie, dar stiu ca toate eforturile, la forte de ordine, la azil, toate resursele au fost alocate. Daca e nevoie, ne implicam mai mult. Nu este vorba numai de Timisoara, ci si de imaginea Romaniei in lume, de respectarea drepturilor cetatenilor romani, siguranta cetatenilor romani, a tuturor celor care sunt in Romania”, a declarat Florin Citu.

In 19 aprilie, un afgan de 27 de ani a murit, iar un altul a ajuns in stare grava la spital, dupa un scandal intre doua grupuri de migranti, in zona Garii de Nord din Timisoara.

Sute de migranti au fost adunati din zona Garii de Nord si alte cateva sute din intreg orasul si cu totii au fost dusi la sediul Politiei pentru a fi audiati in legatura cu cele intamplate.

In 29 aprilie, Tribunalul Timis a emis mandat de arestare preventiva, in lipsa, pe numele cetateanului afgan care a ucis un migrant pe o strada din apropierea Garii de Nord din Timisoara. Atacatorul a disparut din tara.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat ca 98 la suta dintre migrantii identificati in Timisoara aveau forme legale de sedere temporara in Romania si ca ca suspectul in crima dintre migranti comisa la Timisoara a fost dat in urmarire internationala si este in vizor pentru a fi retinut.

Exit mobile version