Opinia Timisoarei

Premierul Florin Citu, despre carantina din Timisoara: S-a ajuns aici pentru ca nu au fost respectate regulile. Primarul Timisoarei, si presedintele Consiliului Judetean ar trebui sa comunice mai mult

TIMISOARA. Premierul Florin Citu a vorbit despre situatia din Timisoara, care a intrat in carantina, dupa ce presedintele Consiliului Judetean, Alin Nica, a fost nemultumit de intrarea in carantina a orasului, dar a si subliniat ca judetul are nevoie de mai multe vaccinuri.

M-am uitat pe platforma, erau aproape 20.000 de locuri libere in Timisoara pentru vaccinare, deci nu se justifica cereri pentru vaccinuri in plus, ar trebui sa fie folosite cele care sunt acolo si nu-mi explic cum s-a ajuns la aceasta situatie, sa ai 20.000 de locuri libere si totusi sa fii carantinat. Ori comunicarea nu este foarte buna, ceva se intampla si cred ca primarul Timisoarei, si presedintele Consiliului Judetean ar trebui sa comunice mai mult, sa explice ca sunt vaccinuri in Timisoara si sa se vaccineze. Din pacate, s-a ajuns aici pentru ca nu au fost respectate regulile si nu au fost nici sanctionati cei care nu le respecta. E foarte important ca de fiecare data cand cineva nu respecta regulile, sa fie sanctionati daca vrem sa reducem rata infectarilor si sa revenim la normal”, a transmis Florin Citu.

Premierul a mentionat ca a solicitat ca in zonele carantinate sau unde sunt cazuri de Covid-19 si locuri libere la vaccinare sa fie lasate sa se imunizeze si persoanele din etapa a treia.

Am cerut ca zonele cum sunt Timisoara, Iasi sau zonele care sunt carantinate sau in zone unde avem cazuri si avem locuri libere, sa se permita macar in aceste zone si altor persoane. Daca la Timisoara sunt 20.000 de locuri libere si cei care sunt in etapa 1 si etapa a 2 nu vor sa se vaccineze, atunci sa permite celor din etapa a treia sa se vaccineze. Este o nebunie sa lasi locuri libere cand sunt romani care vor sa se vaccineze. Atunci cand avem locuri libere putem sa lasam si pe ceilalti sa se vaccineze”, a mai transmis Citu.

Sursa: News.ro

Exit mobile version