Opinia Timisoarei

Premiera la Timisoara. E singurul oras din Romania in care poti citi versuri la semafor in timp ce astepti sa se faca verde. Video

TIMISOARA. Timisoara mai bifeaza o premiera, incepand de sambata. Devine primul oras din Romania in care poti citi poezii la semafor.

Primele versuri inscriptionate pe asfalt au impodobit trecerea de pietoni din dreptul Bastionului. In total insa 60 de zebre vor fi purtatoare de poezie in toata zona centrala la Timisoara, iar acest lucru nu afecteaza marcajele rutiere.

Inarmati cu sprayuri de culoare alba si placi decupate, mai multi voluntari s-au pus pe treaba pentru a imprima randurile. Intentia organizatorilor evenimentului este aceea de a-i face cunoscuti pe scriitori, multi dintre ei timisoreni, dar si de a-i incuraja pe trecatori sa ia la pas orasul pentru a descoperi toate versurile.

Poezia pe strada reprezinta un proiect al programului Timisoara Capitala Culturala a Europei, prin care zebrele sunt decorate cu versuri ale unor poeti contemporani, e un mod de a aduce cultura mai aproape de oameni.

Tot in cadrul acestui proiect, voluntarii vor ilustreze un poem, realizand o pictura pe asfalt intr-o zona pietonala din Timisoara.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version