Opinia Timisoarei

Pregatirile pentru concertul din Pestera Romanesti, pe ultima suta de metri! Vezi programul complet!

TIMISOARA. Muzica va rasuna din nou printre stalactite si stalagmite in Pestera de la Romanesti. Mai sunt doar cateva zile pana la traditionalul concert simfonic.

An de an, sute de iubitori ai muzicii si ai muntelui vin chiar si din strainatate sa participe la concertul unic in Europa. Va concerta o soprana de origine coreeana, de la Opera din Viena, dar si orchestra Filarmonicii Banatul.

Programul este unul destul de variat, oarecum comercial, spune directorul Filarmonicii Banatul, ca sa fie pe placul tuturor. Va fi interpretat un vals, un tango final, Mocirita, Polca fierarului, Fantoma de la Opera, The Lonely Sheperd, dar si piese de-ale lui Charlie Chaplin sau arii ale lui Mozart.

Anul acesta, cei care vor sa mearga la concert nu vor mai putea urca cu masina pana aproape de pestera, ci vor fi nevoiti sa urce pe jos.

„Accesul cu masina este interzis, numai membrii orchestrei vor urca cu masina, iar restul vor merge pe jos. Este o masura buna, dar avem totusi o problema, pentru ca avem multe persoane in varsta care doresc sa vina. Dar in orice caz, de la poienita nu se poate merge decat pe jos”, a explicat Ioan Garboni.

Cea de-a 27-a editie se desfasoara sub auspiciile voluntariatului, deoarece organizatorii nu reusesc sa plateasca pe nimeni implicat in organizare.

„Cerintele sunt tot mai mari si publicul este tot mai mare. Avem mai mult de un kilometru de cablu, 2 generatoare de curent. Noi le dam celor de la Speo Timis o suma de bani pentru dotari. Avem si probleme mari, pentru ca acest concert a devenit un obiectiv turistic, nu mai este doar o auditie speciala. Jumatate din oameni vin din curiozitate”, mai spune Garboni.

Concertul s-ar putea sa fie transmis in direct si de Radio Timisoara.

Invitata speciala este soprana Soyung Yu de la Opera din Viena, originara din Coreea. Acesteia i se vor alatura pe scena special amenajata in pestera si Catalina Costin, la vioara, dar si Cosmin Balean, la duduk. Ei vor fi dirijati de Radu Popa.

Editia de anul acesta a concertului din Pestera Romanesti se desfasoara duminica, 23 octombrie, incepand cu ora 13:00.

Exit mobile version