Opinia Timisoarei

Pregatiri pentru alegeri. Cum vor vota cei aflati in carantina si izolare la scrutinul din 6 decembrie

A mai ramas o saptamana pana cand romanii vor fi chemati la urne sa isi aleaga deputatii si senatorii pentru urmatorii 4 ani. Biroul Electoral Central a decis cum vor vota cei care se afla in carantina sau in izolare la domiciliu.

CITESTE SI: S-au infectat cu coronavirus alti aproape 200 de oameni, iar 5 au murit, in Timisoara si in judet. Localitatile in care au aparut ultimele cazuri de COVID 

Directiile de Sanatate Publica vor transmite pana cel tarziu in 5 decembrie birourilor electorale de circumscriptie lista persoanelor in privinta carora s-a instituit izolarea sau carantina si cu privire la care s-a formulat cerere pentru votul prin urna mobila, conform unei decizii luate de Biroul Electoral Central.

Cetatenii cu drept de vot aflati in carantina pot vota daca depun o cerere in acest sens insotita de decizia de carantina emisa de DSP, scrie ziare.com.

Cei aflati in izolare pot vota daca depun cerere si copie dupa: biletul de externare (care sa confirme diagnosticul si indicatia de izolare), decizia de izolare depusa de DSP si rezultatul unui test COVID-19 pozitiv din ultimele 14 zile.

La ultima raportare, in Timis, 403 oameni erau in carantina, iar alti 278 in izolare la domiciliu.

Exit mobile version