Opinia Timisoarei

Prefectul ii cere sefului IPJ Timis sa retraga politistii din echipele mixte de ridicare a masinilor din Timisoara, dupa incidentul cu copilul, anuntat in exclusivitate de www.opiniatimisoarei.ro

Mircea Bacala, prefectul de Timis, vrea ca politistii din cadrul Inspectoratului Judetean sa nu mai faca parte din echipele mixte de ridicare a masinilor parcate ilegal, alaturi de ADP si Politia Locala. Acesta nu vrea ca uniforma oamenilor legii sa fie asociata cu incidentul petrecut acum doua zile cand ADP-ul a ridicat un autoturism din Timisoara cu tot cu un copil de 12 ani care dormea pe bancheta din spate si care a fost dus la depozitul de masini din Calea Sagului.
Prefectul spune ca a si vorbit deja in acest sens cu seful IPJ Timis, Gheorghe Popescu.

„Nu sunt de acord ca uniforma de politist sa fie asimilata cu acel incident. Daca Politia Locala vrea sa se faca in continuare de ras, nu are decat sa si-o asume. In goana de a face bani, nu au timp sa se uite  la ce se afla in masina”, spune Mircea Bacala.

Va reamintim, acum doua zile, din zona Telegrafilor, ADP-ul a ridicat un autoturism parcat pe trotuar in care se afla un baietel de 12 ani. Masina a fost dusa la depozitul din Calea Sagului si abia acolo, angajatii si-au dat seama ca „plimbasera” si micutul lasat in autoturism de tatal lui preot in satul Covaci de langa Timisoara.

Conducerea ADP a refuzat initial sa recunoasca acest incident, iar ieri primarul Gheorghe Ciuhandu a cerut declansarea unei anchete interne si a solicitat explicatii atat Politiei Locale, cat si Administratiei Domeniului Public.

„Politistii care fac parte din echipele mixte nu sunt de la noi, de la IPJ, ci sunt coordonati de Consiliul Local si deci noi nu suntem in masura sa-i scoatem din aceste echipe. Au fost situatii in care am sprijinit si noi aceste echipe, dar, de regula, cei din Politia Locala se ocupa de aceste treburi. Noi mergem cand suntem solicitati”, a precizat Gheorghe Popescu, seful IPJ Timis.

Exit mobile version