Opinia Timisoarei

Prefectul de Timis: Incep sa am rezerve sa iau de buna orice solicitare de bani pentru Colterm a Primariei Timisoara. Nu stiu pe ce calcule se bazeaza. Ajutorul de la Guvern se apropie de 100 de milioane de lei

TIMISOARA. Primaria Timisoara a primit cel mai mare ajutor financiar din istorie de la Guvern pentru incalzire si urmeaza sa vina si alte sume insemnate de la Bucuresti pentru Colterm in perioada urmatoare. O spune prefectul de Timis Mihai Ritivoiu.

CITESTE SI: Centura Mica din jurul Timisoarei, la ultimii kilometri inainte de inchiderea completa. A fost aprobata documentatia pentru inca un segment

Pana in acest moment Guvernul a dat Colterm 78,6 milioane de lei (53,8 din fondul de rezerva si 24,8 pe mecanisme de compensare a pretului din facturile de gaz). Mai urmeaza alte zeci de milioane de lei pe baza mecanismelor aprobate si a banilor disponibili la Bucuresti. Erau 40 de milioane disponibili la Ministerul Dezvoltarii saptamana trecuta pentru aceste compensari si supra compensari, pentru ca fata de compensarea initiala se mai da o reglare bazata pe aceasta compensare, in functie de necesarul fiecaruia.
Deci, este o suma care, din punctul meu de vedere se apropie de 100 de milioane„, spune prefectul de Timis Mihai Ritivoiu.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu spune ca nu stie pe ce calcule s-a bazat administratia Fritz atunci cand a facut solicitarile de sprijin.

Eu am primit o solicitare de 131 de milioane de lei, dar prin presa s-au mai cerut sume care nu au nicio legatura una cu alta, de la 1 milion de lei pe zi la 50 de milioane pentru toata iarna, si ar fi bine sa se hotarasca Primaria Timisoara exact de cati bani are nevoie, pentru ca eu incep sa am rezerve sa iau de buna orice solicitare a lor. Nu stiu pe ce calcule se bazeaza.
Ultima solicitare am primit-o in prima mea zi de Prefectura.
Contractul cu Romgaz, din cate stiu, a fost semnat acum 2 saptamani. Acesta inseamna un pret mai decent, pe care altii il au in tara, dar cu siguranta nu e gratis si nu cred ca le da cineva gaz fara bani in avans.
Eu vreau sa va spun ca Guvernul a dat pana acum 78,6 milioane de lei si pe simularea actelor normative in vigoare au mai primit inca niste zeci de milioane de lei aferenti compensarilor pe lunile februarie, martie si aprilie„, a subliniat Mihai Ritivoiu.

Datorita incalzirii vremii, apa calda si caldura au ajuns la temperaturi mai ridicate in locuintele timisorenilor racordati la Colterm. La fel in scoli, spitale si alte institutii. Aceasta dupa ce oamenii au rabdat de frig zile in sir, intrucat administratia Fritz nu a gasit solutii pentru a asigura un stoc de carbune, iar gazul l-a cumparat foarte scump pentru ca nu a negociat din timp contracte avantajoase pentru oras, in conditiile in care in ultimele luni s-a produs o crestere insemnata a pretului la combustibili.

La intrebari, cum ar fi de ce ardem gaz si nu carbune, de ce aducem carbune priuntr-un contract cadru de anvergura cu Compania Energetica Oltenia si luam de la tot felul instituitori, ca ploua la Oradea si nu poate veni carbune, de ce aducem carbune de la la Motru cu masinile, camioanele si nu cu trenul si primim doar ce au ei ramasite si nu suntem acolo un partener important, niste rezerve si cantitati anual, la aceste intrebari cautati raspunsuri in alta parti„, a mai spus prefectul de Timis.

Exit mobile version