Opinia Timisoarei

Poze cu portretul lui Nicolae Robu infipte in cruci de lemn, capcane pentru masini in Piata Unirii. Protest fata de deschiderea circulatiei

TIMISOARA. Timisorenii sunt revoltati de decizia primarului Nicolae Robu de a permite accesul auto in Piata Unirii, atata timp cat dureaza lucrarile de reabilitare in zona Cetate. Drept urmare, au pus la cale un protest inedit.

Edilul a anuntat, marti, ca pe toata durata lucrarilor, cel putin pana cand santierul se muta in Piata Unirii, timisorenii isi vor putea lasa masinile pe pavajul pietonal, iar prin fata Muzeului de Arta vor putea circula pentru a ajunge fie la Tribunal, fie pe strada Gheorghe Lazar.

Insa decizia primarului Nicolae Robu nu a fost vazuta cu ochi buni nici de istorici, care spun ca redeschiderea Pietei Unirii ar afecta cladirile istorice din zona, dar nici de timisoreni. Cativa dintre ei au mers cu noaptea in cap in Unirii si au pus pe jos, pe unde ar trebui sa circule masinile, cruci de lemn cu cuie, in care au infipt fotografii cu chipul primarului Nicolae Robu, imagini folosite in campania electorala. In mod simbolic acestea ar trebui sa dezumfle rotile soferilor care ar trece prin Piata Unirii cu masinile ori ar indrazni sa le parcheze.

Reprezentantii Politiei Locale spun ca cel mai probabil protestul s-a desfasurat intr-un timp foarte scurt, inainte ca agentii care supravegheaza zona Unirii sa intre in tura. Crucile de lemn in care erau infipte cuie, aproximativ 30 la numar, au disparut in jurul orei 9.00. Nimeni nu a revendicat deocamdata ineditul protest.

Primarul Nicolae Robu a spus, marti, ca in Piata Unirii vor fi disponibile, de miercuri, si 150 de locuri de parcare pe pavajul din fata Domului.

Primele masini au fost parcate inca de azi-noapte, iar in aceasta dimineata, alti cativa soferi, nu multi la numar, si-au lasat si ei autoturismele. Au fost ridicate barierele atat la intrarea in piata dinspre Palatul Baroc, cat si spre strada Gheorghe Lazar, insa conducatorii auto nu prea indraznesc sa foloseasca ruta proaspat deschisa in Piata Unirii.

CITESTE SI: 

Cum va arata Piata Unirii din Timisoara ca o imensa parcare si cum se va circula? Iata o demonstratie FOTO!

Muzeul din Palatul Baroc si fatadele cladirilor din Unirii vor fi afectate de traficul rutier din piata, atrag atentia istoricii

Liber la masini in Unirii! Soferii vor circula si vor putea parca in Piata Unirii din Timisoara! Aceasta e solutia primarului Nicolae Robu pentru trafic si lipsa locurilor de parcare din centru

 

Exit mobile version