Opinia Timisoarei

Povestea incredibila a celui supranumit ‘Regele diamantelor’, miliardarul englez cu origini romanesti

Laurence Graff, unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri de pe piata diamantelor, are o avere de peste patru miliarde de dolari, conform topului american Forbes publicat in luna martie.

Graff, a carui mama s-a nascut la Botosani, era cotat de Forbes, in 2012, cu ‘doar’ 2,6 miliarde de dolari. Asta inseamna ca, intr-un an, afaceristul cu mama romanca si-a sporit averea cu 1,7 miliarde de dolari!

Rebeca Segal, mama lui Laurence Graff, s-a nascut la Botosani, in 1910. La 25 de ani, Rebeca a plecat cu familia la Londra, unde s-a maritat cu croitorul Harry Graf, un evreu originar din Ucraina. Copilul lor, Laurence, aparut pe lume in 1938, avea sa aiba un destin fabulos. Pe cand era copil, Laurence a fost dus de mama sa sa lucreze in atelierul unui bijutier.

Pana sa implineasca 20 de ani, Laurence a luat-o pe cont propriu, deschizandu-si un magazin de reconditionat bijuteri, pe care l-a numit Seagal’s, de la numele de fata al mamei.

‘Mi-a venit ideea sa creez bijuterii care le imitau pe cele din perioada victoriana. Inelele le vindeam cu doua-trei lire bucata. Am reusit sa iau un credit, cu care am cumparat cateva diamante pe care le-am montat pe inele. Astfel, următorul inel l-am dat cu 100 de lire, apoi cu 200 de lire, cu 500 de lire si tot asa’, a povestit Graff despre inceputul ascensiunii sale.

Citeste AICI mai multe despre acest subiect.

Exit mobile version