Opinia Timisoarei

Porneste santierul pentru largirea la 4 benzi a bulevardului Sudului, la Timisoara

TIMISOARA. Realizat in urma cu mai bine de 10 ani, studiul de fezabilitate refacut a fost aprobat in 2018, iar anul acesta porneste in sfarsit santierul. Este vorba de largirea si modernizarea bulevardului Sudului din Timisoara, pentru a carui proiectare si executie Primaria a finalizat licitatia lansata in luna ianuarie.

CITESTE SI: Mai multe linii de transport in comun din Timisoara isi schimba traseele, odata ce strada Cluj va deveni cu sens unic pe 4 benzi. Foto 

Castigatorul proiectului este o asociere de firme avand ca lider POR Construct, aceeasi societate care a realizat largirea Pasajului Jiul.

S-a finalizat licitatia pentru modernizarea b-dul Sudului. Acesta se va largi la 4 benzi intre str Maresal Constantin Prezan si Rebreanu. O oferta a fost din partea unei asocieri si cealalta tot din partea unei asocieri. Licitatia a fost castigata de cea de-a doua, cea condusa de POR Construct. Pretul a fost 9.092.249 lei fara TVA. Nu au fost inregistrate contestatii, drept urmare se va semna contractul zilele acestea si vom incepe lucrarile cat mai repede. E nevoie de largirea b-dului Sudului, dimineata se circula bara la bara si la revenirea acasa, la fel„, a spus primarul Nicolae Robu.

Bulevardul Sudului, marginit de Bulevardul Liviu Rebreanu ( I. Bulbuca) si Maresal Constantin Prezan (fosta Lidia), va fi largit la 4 benzi de circulatie, se vor amenaja trotuare si piste de biciclete si vor fi realizate retele subterane pentru telecomunicatii.

Modernizarea bulevardului Sudului trebuie sa fie gata in termen de 1 an.

Exit mobile version