Opinia Timisoarei

Porneste largirea la 4 benzi a drumului spre Autostrada Vestului prin Dumbravita. Constructorul: Imediat ce vor fi indepartati stalpii de troleibuz, incepem sapaturile. Video

TIMISOARA. A expirat de cateva luni interdictia impusa de proiectul european prin care s-a facut extinderea transportului metropolitan din Timisoara spre Dumbravita, astfel ca stalpii pentru sustinerea firelor de alimentare pentru troleibuze pot fi mutati.

Miercuri a fost predat amplasamentul catre constructor.

Dam startul si la tronsonul 1 al lucrarii de modernizare a drumului judetean 691, la extinderea la 4 benzi, prin localitatea Dumbravita. Aici este un trafic infernal pe care dorim sa il fluidizam si sa rezolvam aceasta problema cu care se confrunta atat locuitorii din comuna periurbana Dumbravita, cat si cei din municipiul resedinta de judet. 
Este un proiect cu finantare europeana, de anvergura, de mai multe zeci de milioane de lei, care face parte din proiectul de a realiza un acces mult mai facil la Autostrada A1 si de a descongestiona traficul si a reduce poluarea in localitatea Dumbravita si la iesirea din Timisoara, pe Calea Lipovei. Rog constructorul sa facem aceasta lucrare cat mai rapid, autoritatile implicate sa rezolve toate problemele care pot sa apara cat mai repede si sa facem din acest proiect unul de succes, care sa fie de folos.
Proiectul a avut sincope in trecut, s-a impotmolit de mai multe ori, ne-am lovit de birocratie excesiva, de lipsa de actiune, de inactivitate, dar dorim sa trecem peste toate aceste deprinderi negative si sa avem un proiect de succes„, a declarat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Reprezentantii constructorului spun ca, imediat ce se vor indeparta stalpii de sustinere pentru firele de troleibuz, vor incepe sapaturile, intrucat vor ca santierul sa mearga cat mai repede prin Dumbravita si asa sufocata de un trafic infernal.

Prin largirea la 4 benzi a acestui drum incercam sa deblocam toata nebunia asta care exista acum si sa reducem poluarea masiva. Tehnic vorbind, noi ne vom apuca de largirea lui, facand cate o banda suplimentara pe fiecare sens. Acest lucru se va concretiza imediat dupa reluarea lucrarilor. Primul pas pe care il facem va fi dezafectarea liniei contact si a stalpilor existenti, dupa care trecem la sapaturi„, a declarat reprezentantul firmei Tehnocer.

Valoarea lucrarilor este de 51 de milioane de lei, iar finantarea este asigurata din fonduri europene si de la Consiliul Judetean.

Proiectul „Modernizare DJ 691: largirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timisoara si Centura Timisoara – Autostrada A1 (km. 12+975)” se face pe doua tronsoane, separate, unul in continuarea celuilalt.

Primul tronson este cel de la sensul giratoriu de la intrare in Dumbravita pana la centura Timisoarei, iar cel de-al doilea tronson este cel de la Centura Timisoara la urcarea pe autostrada A1, aflat deja in lucru inca din septembrie anul trecut. Ar trebui sa si fie gata in toamna.

Extinderea tronsonului de la iesirea din Timisoara pana la legatura cu autostrada, sectorul din Dumbravita, nu putea intra in santier mai devreme de 2021, intrucat trebuie mutati stalpii retelei de transport public cu troleibuzul, lucrare aflata sub interdictia de 5 ani impusa de proiectul european prin care s-a facut extinderea transportului metropolitan la Timisoara.

Exit mobile version