Opinia Timisoarei

Pompieri cu inima mare, salvatori de animale. Interventii de urgenta in Timisoara si in judet, pentru doua pisici, un catel si un bursuc

TIMISOARA. Dragostea fata de animale inspira noblete. Este motto-ul dupa care se ghideaza pompierii din Timisoara si din intreg judetul, care raspund prezent ori de cate ori este nevoie sa salveze un animal.

CITESTE SI: Pustiul de 5 ani si salaul de 10 kg prins pe Bega, chiar in Timisoara, dupa o lupta apriga. Imaginile care fac invidios orice pescar. Video 

Doar in ultimele doua zile, pompierii au salvat un catel dintr-o fantana, in Mosnita Veche, dar si un pui de pisica lovit de masina si cazut apoi intr-un canal, pe o strada din Timisoara. In primul caz, operatiunea a durat doar jumatate de ora, insa recuperarea pisicii i-a pus la grea incercare pe salvatori.

„În urma impactului, puiul de pisică a căzut într-un tub orizontal de aproximativ 5 m lungime și un diametru de doar 30 cm. Inițial, accesul părea imposibil, însă pompierii nu s-au dat bătuți și după mai multe încercări, au reușit să salveze pisica”, spun reprezentantii ISU Banat.

Au mai fost solicitati sa scoata un alt pui de pisica ce cazuse intr-un spatiu ingust, intre doi pereti, la Timisoara, dar si un bursuc cazut intr-o fantana secata, in Bacova.

„Și aceste două intervenții au prezentat adevărate provocări pentru pompieri, prima datorită spațiului greu accesibil, iar a doua datorită faptului că animalul speriat a devenit agresiv, însă rezultatele încununate de succes ale celor două misiuni au fost cea mai mare răsplată pentru salvatori”, au adaugat pompierii.

 

Exit mobile version