Opinia Timisoarei

Politizarea functiilor in administratia Fritz continua. Membri USR si apropiati ai aliatului Raul Ambrus, recompensati cu posturi in CA-urile societatilor din subordinea Primariei Timisoara

TIMISOARA. O noua mostra de meritocratie USR la Timisoara. A fost schimbata componenta mai multor consilii de administratie ale societatilor din subordinea Primariei, dupa ce vechii membri fie si-au dat demisia, fie acestora li s-a incheiat mandatul interimar.

Astfel, in cadrul sedintei de Consiliu Local de marti seara, au fost propusi noii membri ai CA-urilor de la Horticultura, acolo unde chiar presedintele CA si-a dat demisia, de la SC Piete SA, de la Agentia de Achizitii Publice (UCA), dar si la STPT, unde a fost schimbat intregul consiliu de administratie.

Niciuna dintre numiri nu s-a facut fara discutii. Alesii PNL din Consiliul Local au anuntat inca de dinaintea votului ca nu isi vor exprima punctul de vedere, intrucat, au spus ei, noile numiri sunt facute dupa ce USR si PSD au batut palma pentru a pune in aceste functii vacante fie membri de partid si postaci, fie prieteni fata de care unii consilieri au ‘datorii si obligatii’.

Astfel, la Horticultura a fost numit Mircea Vancia ca administrator provizoriu. Acesta este membru al USR, a fost candidat la functia de sef al organizatiei USR Timisoara, dar si la Senat, fara succes,  si este un cunoscut sustinator al primarului Fritz pe retelele de socializare, acolo unde combate orice parere potrivnica edilului.

La Societatea Piete SA a fost numita Voica Sorina Bianca, avocat in Baroul Timis, care activeaza la ‘Nastasiu si Asociatii’. De mentionat ca anterior, in consiliul de administratie era chiar avocatul Mihai Nastasiu, membru AUR, pus in functie de in 2021 de USR, care in ianuarie, alaturi de George Simion, lua cu asalt Primaria Timisoara.

Acum, la Piete SA, a fost validata colega sa Voica Sorina Bianca.

Si la Unitatea Centrala de Achizitii, societate comerciala in subordinea Primariei Timisoara, in urma unui proces de selectie finalizat prin sustinerea unui concurs, a fost numita Monica Ocnean. Aceasta este printre putinii specialisti cu expertiza in domeniu, fiind expert contabil, si a lucrat, de-a lungul timpului, cu mai multe institutii publice si partide politice.

Pe de alta parte, la Societatea de Transport Public Timisoara a fost schimbat intregul Consiliu de Administratie, in urma unui… concurs.

Sunt convins ca cei care si-au adus un aport mai mare acestei societati si inclusiv pentru municipiul Timisoara, si ma refer la dl Culita Chis, astazi pica la vot, dar tin sa informez membrii Consiliului Local cu privire la activitatea catorva persoane care au trecut de procesul de selectie. Probabil pe domnul Simionas Tiberiu il cunoasteti de la partid, fiind colegul dumneavoastra de partid, pe domnul Ciprian Simionescu il cunoaste colegul nostru Raul Ambrus, pe domnul Gheorghe Madalin tot Raul Ambrus, pe domnul Popescu domnul Ambrus il cunoaste, asa ca inca o data dati dovada ca politizati CA-urile, dar totusi, noi speram ca aceste societati sa mearga intr-o directie mai buna„, a spus Adrian Lulciuc, liderul consilierilor PNL, inaintea votului secret.

Astfel, din cei 10 candidati care au trecut procesul de selectie, respectiv concursul organizat pentru ocuparea unei functii de membru in consiliul de administratie al STPT, Culita Chis (singurul specialist in Transporturi) a fost cel care a obtinut doar doua voturi din partea consilierilor locali, ramanand, astfel, in afara listei.

Iata mai jos componenta noului consiliu de administratie al STPT!

Tiberiu Simionas – membru in biroul local USR
Ciprian Simionescu – apropiat al lui Raul Ambrus
Dorin Madalin Dogaru – cumnatul sefului USR Giroc, Cristian Amza, numit si administrator special la Colterm de catre administratia Fritz
Daniel Dorel Balin – expert judiciar si contabil
Paul Finta –  USR
Madalin Ion Gheorghe – a fost si in CA de la Colterm, apropiat al lui Raul Ambrus
Sorin Ungurusan – USR, presedintele Consiliului de Administratie interimar al STPT
Bogdan Popescu – angajat si coleg de birou in Primaria Timisoara cu iubita lui Raul Ambrus, Sanda Grebla
Dan Gheorghe Mihai – consilier local PSD Primaria Fibis

Viceprimarul Cosmin Tabara: Nu e nimic diferit fata de trecut. Oricine candideaza, indiferent de capacitate, daca nu are votul USR-Ambrus, este exclus…

Viceprimarul Timisoarei Cosmin Tabara a comentat politizarea posturilor in societatile din subordinea primariei, aceasta desi Dominic Fritz a declarat in campania electorala pentru primarie ca in timpul mandatului sau aceste practici nu vor exista.
În ședința CL, grupul PNL nu și-a exprimat dreptul de vot în ceea ce privește numirea noilor membri din cadrul CA STPT. Nu a fost o încercare de a bloca o activitate, a fost însă o formă de protest fața de modul cum se fac aceste numiri în cadrul acestor consilii de administrație. Am plecat împreună la un drum al reformelor, un drum prin care să schimbăm vechiul mod de a conduce, de a administra societățile din subordine. Asta însemnă că aceste concursuri să nu fie politizate, să fie „pe bune”, cum se spune.
Ce se întâmplă în momentul de față nu este diferit cu nimic față de trecut. Pentru mine este o dezamăgire, societatea vă avea de suferit.
Dupa cum se poate observa, la concursuri nu se mai prezinta nimeni strain, doar sugestiile USR- Ambrus, Chis Culita fiind singurul care a incercat din motive proprii. In rest? Se stie ca oricine candideaza, indiferent de capacitate, daca nu are votul USR- Ambrus este exclus din start….
STPT trece prin momente grele, datoriile cresc, la fel ca și îngrijorările celor care au speranța că această societate să fie una utilă și de interes pentru timișoreni, dar și pentru cei din zona metropolitană și nu numai.
Aud că se vorbește despre insolvența ei când trebuia să discutăm despre modul cum aceasta poate fi dezvoltată. Sunt îngrijorat pentru că în conducerea acesteia sunt aduși oameni care nu au nimic în comun cu transporturile și atunci și speranța că va fi dezvoltată piere.
Beneficiem de mijloace de transport tot mai moderne, aduse cu multe eforturi de cei care au făcut aceste proiecte! Nu puteam da girul unui astfel de consiliu de administrație.
Îmi cer scuze celor 2-3 membri care nu se încadrează în calificativele descrise mai sus. Ce spun eu poate fi interpretat ca o declarație și mișcare politică, dar din păcate, sunt lucruri pe care le vor constata cetățenii.
STPT nu este o joacă, este o societate utilă Timișoarei, una cu un buget de peste 20 milioane de euro, nu este momentul să ne jucăm cu ea, iar cei responsabilii vor răspunde pentru modul în care administrează.
Am atras atenția și în cazul Colterm, lumea ne-a judecat că transformăm discuțiile în unele politice, iar rezultatele s-au văzut…„, a precizat viceprimarul Cosmin Tabara dupa sedinta in plen a Consiliului Local de marti.
Exit mobile version