Opinia Timisoarei

Politistul care a salvat o tanara din mainile unui talhar la Timisoara, felicitat de secretarul de stat Ioan Dascalu si avansat in grad

Tanarul politist timisorean care in urma cu doua zile a salvat o studenta care era talharita de un individ pe strada, a fost avansat in grad, i s-a dat o recompensa financiara si a fost felicitat de insusi secretarul de stat in MAI Ioan Dascalu, care a venit astazi la Timisoara.

„Cu totii ne vrem copiii in siguranta atat pe strada, cat si in mijloacele de transport in comun, iar increderea populatiei in Politia Romana e cel mai important lucru pentru noi. Daca ne indeplinim datoria, vom consolida increderea in Politia Romana. Gestul pe care tanarul de 26 de ani l-a facut, nu face decat sa consolideze aceasta incredere in Politia Romana. El a demonstrat ca politistul este un prieten al cetateanului roman, atat in timpul indatoririlor, cat si in timpul liber. Am sa-l felicit pentru spiritul civic de care a dat dovada si ma mandresc ca am avut cinstea sa conduc acest inspectorat”, a declarat Ioan Dascalu, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor si fost sef al IPJ Timis.

” A fost un gest pe care oricare dintre colegii mei l-ar fi facut. un gest normal. Onoarea pe care am primit-o este mult mai importanta decat recompensa financiara. Aceasta recompensa ma motiveaza in continuare sa-mi fac datoria asa cum cred ca toti colegii mei si-o fac”, a spus politistul Silviu Martinovici.

Va reamintm ca in urma cu doua zile, Silviu Martinovici, politist criminalist in cadrul IPJ Timis a observat cum un individ tabarase asupra unei tinere cu un cutit, a tarat-o in spatele unor garaje, ii smulsese telefonul si incerca sa-i fure bijuteriile. Politistul i-a sarit fetei in ajutor, a prins talharul si l-a dat pe mana colegilor sai. S-a intamplat in zona Dacia. Criminalistul tocmai se ducea la o partida de fotbal cu prietenii cand a vazut pe strada cum un barbat se chinuie sa tarasca o fata in spatele blocului unde se afla o baterie de garaje. I s-a parut suspect si i-a urmarit. Ajuns in apropierea lor,  a vazut ca barbatul avea in mana un cutit si i-a cerut fetei sa-i dea lantisorul si cerceii.  Pe cand se zbatea sa scape din mainile atacatorului, tanara a fost taiata la o mana.

Politistul s-a apropiat tiptil de individ din spate, l-a imobilizat si l-a pus la pamant. Apoi a anuntat dispeceratul si a cerut ajutoare. Imediat, colegii politistului au venit la fata locului, pe strada Stelelor din Dacia,  si l-au luat pe sus pe talhar.

“Am iesit din scara blocului. Am observat doua persoane, un barbat si o femeie. Cand m-am intersectat cu ei, mi-am dat seama ca fata era constransa din felul in care o tinea. I-am vazut ca se indreapta spre un loc intunecos. Am luat-o la fuga dupa ei. L-am imobilizat, l-am pus in genunchi si l-am pus cu mainile la spate pana au venit colegii de la sectia 4. Barbatul a avut in mana un cutit cu lama cam de 15 cm”, a spune salvatorul fetei, agent principal Silviu Marinovici.

Exit mobile version