Opinia Timisoarei

Politistii locali vor fi testati cu aparatul „antispaga”!

Zilele profitabile ale politistilor locali obisnuiti sa inchida ochii, mercantil, la unele abateri de la lege constatate in zona lor de patrulare par sa fie numarate. In lipsa unei politii interne, care sa-i apere pe cei 300 de agenti de tentatia spagii, directorul institutiei, Doru Spataru (foto), pare tot mai decis sa apeleze la serviciile discrete ale ofiterilor de la Directia Generala Anticoruptie, specializati, alaturi de alte servicii secrete, in filaje, monitorizari si organizari de flagrante.

Nu este exclus ca, in perioada urmatoare, rezistenta la mita a politistilor locali sa fie evaluata cu ajutorul testelor de integritate, abil implementate in munca pe teren a fostilor „comunitari”. „Nu e usor sa tii sub control 300 de agenti care patruleaza prin cele 21 de cartiere ale orasului, de aceea vom apela la sprijinul DGA, cu care vom semna un protocol de colaborare.

Da, amenda este un indicator de performanta, atata vreme cat tu constati o contraventie la cateva zile! in aceste conditii, nu pot sa am suspiciuni ca politistul este mai iertator din fire si nu aplica legea”, se intreaba retoric fostul sef al IPJ Timis, Doru Spataru, care de peste 5 ani lucreaza la implementarea conceptului de politie locala in Timisoara.

Surse care doresc sa-si pastreze anonimatul ne-au dezvaluit ca si in laboratoarele Primariei se lucreaza la o metoda de testare a politistilor locali cu ajutorul unei retele underground de clienti misteriosi, care-si vor parca masinile in cele mai neasteptate locuri…

_______________________________________________

NOTA: Articolele din categoria BARFE sunt considerate ca facand parte din genul publicistic pamflet si trebuie tratate ca atare!

Exit mobile version