Opinia Timisoarei

Politistii locali umiliti de Nicolae Robu! Primarul Timisoarei ii pune sa pazeasca palmierii in 3 schimburi, dupa ce i-a facut cu ou si cu otet

TIMISOARA. Sunt putini, slab pregatiti, prost dotati, dar sunt buni sa-i pazeasca palmierii. O adevarata bataie de joc! Primarul Nicolae Robu a trimis nici mai mult nici mai putin de 18 agenti ai Politiei Locale sa supravegheze arborii ornamentali adusi din Olanda. In schimburi.

Sunt 40 de palmieri, iar 18 politisti ii pazesc in fiecare zi. Asadar, 6 agenti pe 3 ture. La o socoteala amara ar fi cam unul la 7 palmieri.

„Cate 6 politisti pe 3 schimburi asigura ordinea si linistea publica pe bulevardul I.C. Bratianu si previn deteriorarea materialului dendro-floricol si a pomilor exotici amplasati in zona. Pana acum nu au fost probleme, dar este o zona in care am mai avut patrule, in special in zona parcului s-a actionat frecvent”, ne-a declarat Daniela Seracin, purtator de cuvant Politia Locala.

CITESTE SI: Primarul Timisoarei despre politistii locali: Sunt putini, slab pregatiti si prost dotati!

Politia Locala are in total 253 de angajati. Dar nu toti ies pe strazi in fiecare zi, mai ales ca se lucreaza in cate 3 schimburi. „Au dreptul la zile libere, la concedii, avem si un curs de specializare cu cadre ale Ministerului de Interne, timp de 3 luni, sunt impartiti pe servicii specializate, cum sunt mediu, disciplina in constructii si comert, sunt posturi fixe care trebuie asigurate, patrule auto”, ne-a mai spus Daniela Seracin.

Dupa ce ca sunt putini, primarul Nicolae Robu ii mai si umileste tinandu-i de straja la palmieri, in loc sa se ocupe de alte probleme importante in zona centrala a orasului. Acum 2 saptamani primarul a spus ca oricum „sunt prea putini, slab pregatiti si… prost dotati„.

„Politia Locala are 3 probleme. 1. Sunt prea putini politisti. 2. Cei care sunt, sunt slabi profesional. Nu toti, dar in numar foarte mare. 3. Nu dispun nici de mijloace de locomotie pentru a putea baleia mai usor orasul si a compensa numarul lor insuficient. Eu nu pot sa ii transform, nu pot sa ii inlocuiesc peste noapte, pot sa actionez zi de zi, sa le dau dispozitii, nu pot sa-i inmultesc, pentru ca asta este schema, nu pot sa-i dotez tehnic, pentru ca asa sunt legile din Romania, ca n-ai voie sa faci achizitii de masini, chiar daca ai bani”, a explicat primarul Nicolae Robu in 4 iunie.

 

De cand a adus cei 40 de palmieri in centrul Timisoarei insa, oamenii legii au fost transformati in agenti de paza. Problema a fost ridicata si in sedinta extraordinara a consiliului local, care a avut loc marti. Consilierul PDL Constantin Sandu Stefan s-a plans ca este inacceptabil si ca politistii locali au treburi mai importante decat sa pazeasca arborii exotici.

„Mi se pare inacceptabil ca in conditiile actuale, politistii sa fie rupti de la alte activitati pentru a pazi niste pomi. Cred ca problemele de siguranta ale cetatenilor sunt mult mai importante. Sunt multe zone in care acesti politisti ar fi importanti. Sa ajunga sa pazeasca niste pomi, fie ei si exotici, fie si scumpi, mi se pare inacceptabil”, a spus Sandu.

Primarul Nicolae Robu l-a lamurit imediat. „Sunt exotici (n.r. palmierii, care initial, in viziunea primarului, nu erau palmieri), e adevarat, dar nu sunt scumpi, sunt dimpotriva, extrem de ieftini. Este evident ca acest subiect a fost tratat incorect. (…) Oameni buni, haideti sa tratam mai cu ratiune lucrurile si sa incercam sa nu facem bascalie din orice. Circul nu face cinste Timisoarei. (…) Lipsa de personal a Politiei Locale este una reala…”, a concluzionat Robu.

Exit mobile version