Opinia Timisoarei

Politistii locali din Timisoara mai au doar 10 biciclete functionale cu care pedaleaza pe malurile Begai in cautarea celor care arunca gunoaie sau fac scandal. Segway-urile si salupa au fost trase pe dreapta. Video

TIMISOARA. In urma cu cateva zile, Primaria Timisoara a fost amendata de Garda de Mediu pentru gunoaiele gasite pe malurile Begai, in zona toaletelor ecologice.

Trimisi in misiune inca din luna mai in parcuri si de-a lungul canalului Bega, politistii locali pe biciclete vegheaza la pastrarea curateniei si a ordinii publice, dar nu sunt prea multi.

Aceasta intrucat din cele peste 30 de biciclete cumparate de primarie acum cativa ani, doar 10 mai sunt functionale.

Ajung mai repede la interventii, se face si o economie de bani si avem grija si de sanatatea oamenilor. Asta spun sefii Politiei Locale, care au stabilit ca in fiecare zi, cand, 2, cand 4, cand 8 agenti sa patruleze pe doua roti, in functie de situatiile operative.

Traseul echipelor velo este destul de lung, aceasta intrucat parcurilor li se adauga malurile Begai care masoara doar pe o parte 15 km. Oamenii legii sunt echipati corespunzator si au o conditie fizica de invidiat.

Este si in functie de starea meteo, facem 30-40 de kilometri pe zi. Noroc ca avem si parcuri. Ne oprim, mai verificam, mai bem si niste apa. Mai stam, mai relationam cu cetatenii„, spune agentul Raul Astalos de la Politia Locala Timisoara.

Divizia velo a Politiei Locale a fost infiintata in 2014. Atunci Primaria a cumparat peste 30 de biciclete pe care le-a donat institutiei din subordinea sa. De-a lungul timpului multe dintre vehiculele pe doua roti s-au stricat si nu au mai fost reparate. Acum, sunt disponibile doar 10 biciclete in perfecta stare de functionare. Cu ajutorul lor, agentii scurteaza timpii de interventie.

Politistii locali patruleaza pe biciclete in vederea eficientizarii activitatii. Se patrunde mult mai usor in spatiile mai putin accesibile, cum sunt parcurile sau zonele pietonale. Astfel ca sunt depistate nereguli cu privire la abondonul de deseuri, depistarea celor care provin din randul persoanelor fara adapost„, explica Nicoleta Tirlui, purtator de cuvant Politia Locala Timisoara.

Cele mai multe interventii sunt in cazul celor care arunca gunoaie ori tulbura linistea publica.

Putem sa ajungem mai repede la interventii, la solicitari ale cetatenilor sau chiar la constatarile proprii, prin parcuri, pe piste, absolut orice tine de malul canalului Bega„, spune agent Mihaela Corina Durla de la Politia Locala Timisoara, care face parte din echipele pe biciclete.

Timisorenii sunt incantati de patrulele velo si spun ca se simt mai in siguranta atunci cand se plimba pe malul riului sau prin parcuri

Ne mai supraveheaza cat de cat si ei. E o idee buna, nu rea. Sa fie obisnuinta„, spune un timisorean.

Pot sa alerge sa-i prinda pe banditi, pe hoti, pe boschetari„, adauga un altul.

Mersul pe bicicleta este proba obligatorie la concursurile organizate pentru cei care vor sa devina politisti locali in Timisoara.

VIDEO: George Stefanita

In dotarea Politiei Locale Timisoara mai sunt cateva Segway-uri, dar si o salupa care in trecut patrula pe Bega. Administratia Fritz a decis insa ca de anul acesta sa renunte la ele si sa le puna la pastrare, intrucat folosirea lor e considerata prea costisitoare.

Exit mobile version