Opinia Timisoarei

Politist local din Timisoara, concediat dupa ce a fost filmat dormind la serviciu. Alti 3 l-au urmat

TIMISOARA. Patru politisti locali au fost dati afara, iar alti 5 au fost retrogradati din functia publica, dupa ce au fost prinsi ca nu si-au indeplinit atributiile de serviciu. Unul dintre ei a fost filmat de alti colegi de doua ori in timp ce dormea, desi trebuia sa fie la lucru. Filmuletele au aparut pe Youtube, dar intre timp au fost sterse.

Primarul Nicolae Robu a anuntat, marti, ca s-a finalizat o ancheta interna inceputa in ianuarie la Politia Locala, dupa ce cativa politisti au fost prinsi ca nu-si faceau treaba. Primarul spune ca nu unul, ci mai multi au fost prinsi dormind in post.

„S-a finalizat ancheta facuta de catre Comisia de disciplina. Pana la urma au fost 9 politisti cu abateri, sanctiunile sunt aspre: 4 dintre cei 9 sunt destituiti din functia publica, iar ceilalti 5 au fost retrogradati. Vrem sa dam un semnal ca suntem intoleranti cu cei care nu-si fac datoria. Politistii sunt platiti din banii contribuabililor pentru a asigura securitatea cetateanului. Este inadmisibil ca ei, in loc sa-si achite misiunea, sa doarma. Au dormit, s-au distrat in timp ce ar fi trebuit sa ne asigure securitate”, a declarat marti primarul Timisoarei.

Purtatorul de cuvant al Politiei Locale, Daniela Seracin, spune ca politistul care a fost filmat dormind se numara printre cei concediati. Reprezentantii Politiei Locale spun ca, de fapt, nu 5 au fost retrogradati, ci 4, unul alegandu-se cu salariul diminuat pe mai multe luni.

„Au fost mai multi destituiti din functie pentru ca au fost stransi in locatia respectiva (n.r. unde dormea politistul) si au parasit posturile si itinerariile de patrulare din toata locatia centrala. 4 au fost retrogradati si unul s-a ales cu reducerea salariului pe 3 luni. Cei care au fost dati afara nu erau la prima abatere. S-a anchetat cine a dormit, cine a filmat si cine a postat filmul”, a declarat Daniela Seracin.

Tot in acest an, alti 21 de politisti au primit sanctiuni, din care 17 mustrari scrise si 4 diminuari de salarii, pentru abateri mai putin grave.

Exit mobile version