Opinia Timisoarei

Politia Locala Timisoara raspunde acuzatiilor ca ar fi ‘furat’ imaginile de marca, tinutele si logo-urile Politiei Romane

TIMISOARA. Atacata de catre reprezentantii sindicatului politistilor din Timis, prin intermediul unei scrisori deschise adresata ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, conducerea Politiei Locale Timisoara a decis sa rupa tacerea.

Aceasta raspunde acuzatiilor privind “furtul” imaginilor de marca ale Politiei Romane, folosirea tricolorului pe logo-uri si a depasirii, de catre politistii locali, a atributiilor conferite de lege.

Directia Politia Locala Timisoara, ca de altfel toate politiile locale din tara, a fost infiintat si functioneaza conform Legii 155/2010 a Politiei Locale, a HG 1.332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a politiei locale, iar la nivel local conform HCL 441/20.12.2010. Atributiile, uniforma, inscriptionarile, chiar si modalitatea de folosire a semnalelor luminoase, toate sunt reglementate de legile mentionate. Mai mult, Politia Locala Timisoara sustine apropierea de cetatean si gasirea de solutii comune in rezolvarea problemelor comunitatii locale, dovada ca, spre exemplu, anul trecut, 6.841 cetateni au solicitat sprijin Politiei Locale Timisoara telefonic, in scris si prin email, numarul de sesizari si solicitari fiind in crestere de la an la an. Tot anul trecut, 163 de persoane care au savarsit fapte penale si 6 urmariti depistati de politistii locali au fost predati Politiei Nationale pentru continuarea cercetarilor”, ne-a transmis purtatorul de cuvant al Politiei Locale Timisoara Daniela Seracin, cu mentiunea ca “restul remarcilor sunt pareri personale, la care nu se poate raspunde intr-un cadru institutional”.

Aceasta replica vine la putin timp dupa ce liderul Filialei Timis din cadrul Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, comisarul sef Doinel Malcoci, a cerut Ministerului Afacerilor Interne sa ia masuri urgente si concrete pentru refacerea imaginii degradate a politistilor.

Vorbind despre “politia de vitrina”, adica despre preocuparea sefilor din Politie de a acorda resurse pentru vizibilitate si nu pentru servicii de calitate acordate cetateanului, liderul politistilor din Timis semnaleaza si complicitatile care permit Politiei Locale sa fie confundata cu Politia Nationala.

Autoritatea centrala de ordine publica a statului nu a miscat un deget pentru a nu se aviza uniformele politistilor locali si colantarile autovehiculelor acelora care, toate imita imaginile de marca ale Politiei Romane. Practic, nici nu este inregistrat setul de logo-uri, grafica si tinute al politiei nationale. La inceput, lumea si jurnalistii se intrebau cum de fostilor politisti, transferati de la MAI la primarii, li se ingaduie acest furt de imagine. Inclusiv, culmea tupeului: folosirea tricolorului pe logo-ul de pe masinile politiei locale! Toate copierile fiind facut cu o maxima timiditate, pentru ca termenul de „LOCALA” este scris marunt-marunt, fata de elementele copiate de la politia de stat. Astfel, strada pare cu adevarat protejata de politie. Realitatea este, insa, ca de obicei, diferita, domnule ministru Stroe! Politistii locali isi depasesc deseori atributiile conferite si limitate prin lege”, se mentioneaza în scrisoarea deschisa.

Asa gandesc toti politistii din Timis, insa pana acum nu au avut curaj sa iasa in fata. Tocmai de aceea am decis sa-i scriu ministrului nostru, Radu Stroe, pentru a stopa la timp aceasta tendinta de erodare a imaginii politistului, in avantajul unei clone ale carei atributii se suprapun peste cele ale Politiei Nationale”, a tinut sa precizeze comisarul sef  Doinel Malcoci.

Cum era de asteptat, la multitudinea de probleme aflate pe capul ministrului Radu Stroe, scrisoarea de la Timis a trecut neobservata in mapele sefilor din Ministerul Afacerilor Interne.

Nu vreti sa faceti o solicitare scrisa pe marginea acestui subiect? Asa e cel mai sigur ca veti primi un raspuns de la noi”, a fost recomandarea reprezentantilor Directiei Informare si Relatii Publice din cadrul MAI…

Exit mobile version