Opinia Timisoarei

Politia Locala reactioneaza la cererea opiniatimisoarei.ro: biciclistii au interzis in Parcul Copiilor! Totusi, centrul de inchiriat biciclete e pus la intrarea in parc

TIMISOARA. Amenzi pentru biciclistii care traverseaza Parcul Copiilor si pot atenta, fara sa vrea, la siguranta copiilor care se joaca in voie sub supravegherea parintilor. Sesizat de opiniatimisoarei.ro, viceprimarul Dan Diaconu a cerut Politiei Locale sa inaspreasca controalele in Parcul Copiilor. Cu toate acestea, centrul de inchiriat biciclete este pus exact dupa intrarea in parc.

Asadar, timisorenii pot inchiria biciclete de acolo, dar trebuie sa iasa din Parcul Copiilor pentru a pedala. Cu toate astea, singura placuta pe care scrie ca biciclistii au interzis prin parc este chiar regulamentul parcului. In consecinta, biciclistii care se plimba pe malul Begai si trec pe sub podul Michelangelo nu stiu ca nu au voie prin parc, prin urmare intra in Parcul Copiilor pe aleea de pe malul Begai.

Ce spun parintii!

Dupa ce mai multi parinti timisoreni au venit la redactia opiniatimisoarei.ro pentru a se plange de biciclistii teribilisti care pedaleaza pe aleile din Parcul Copiilor, punandu-le in pericol copiii, redactorii opiniatimisoarei.ro i-au semnalat problema viceprimarului Dan Diaconu, care a atras imediat atentia Politiei Locale sa controleze mai des zona si chiar sa-i amendeze pe biciclisti.

„Situatia nu trebuie tolerata. Am tot respectul pentru cei care fac miscare pe bicicleta si ma bucur ca sunt tot mai multi in Timisoara. Si eu am bicicleta si ii inteleg, dar nu pot fi de acord ca atunci cand imi scot copilul de 1 an si 4 luni sa se joace in Parcul Copiilor vreau sa-l stiu in siguranta. Sambata trecuta, chiar in mijlocul parcului, cativa pusti pe biciclete, au trecut razant in viteza pe langa un grup de copii care abia mergeau in picioare si se jucau langa castel. Micutii s-au speriat foarte tare si au inceput sa planga si bunicii lor le-au atras atentia biciclistilor ca n-au ce cauta acolo, pustii s-au pus sa injure”, ne-a povestit Anca Mihai, o mamica din Timisoara.

„Nu e normal ca au pus centrul de inchiriere biciclete fix in parc. Daca tot e langa intrare, cei care iau biciclete de acolo ar trebui sa si iasa imediat din parc cu ele. Dar ei nu fac asa, isi iau bicicleta si incep sa mearga printre copii”, a spus Ovidiu Dancea, un alt parinte timisorean care frecventeaza Parcul Copiilor.

Ce spune primaria!

Mai mult, viceprimarul a promis ca vor fi amplasate mai multe placute care sa le spuna biciclistilor ca au interzis in parc.

„Bicicletele nu ar trebui sa fie deloc in Parcul Copiilor. Prezenta lor este interzisa si este normal sa fie interzisa, atata timp cat atenteaza la securitatea copiilor foarte mici care sunt in Parcul Copiilor. Ca atare, vom cere Politiei Locale sa inaspreasca controalele cu privire la accesul bicicletelor. Suntem absolut deschisi pentru orice alta zona din oras ca acces pentru biciclete, inclusiv multe alte parcuri. Nu am fost la fel de rigizi cand e vorba de alte parcuri, insa Parcul Copiilor prezinta riscuri majore cu privire la securitatea copiilor. Vom marca toate zonele care nu sunt marcate in acest fel, le-am cerut si celor de la centrul de inchiriat biciclete sa puna o placuta suplimentara ca este interzis in parc. Acel centru nu a fost pus acolo pentru parc, de aceea o sa fie o placuta care sa spuna foarte clar ca bicicletele inchiriate nu au acces in Parcul Copiilor, ci in restul orasului”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Dan Diaconu.

Ce spun biciclistii!

Si biciclistii spun ca este periculos sa pedalezi printre copiii mici care se joaca in parc, dar nu sunt de acord cu interzicerea plimbarilor pe malul Begai, in conditiile in care este permisa trecerea pe sub Podul Michelangelo.

„Mi se pare ok interzisul in Parcul Copiilor cu bicicleta, cu exceptia malului Begai. Centrul poate sa ramana acolo, omul isi ia bicicleta si iese din parc sau merge pe malul Begai. Asa e normal, pentru ca e riscant sa mergi printre copii cu bicicleta, mai ales ca multi parinti nu isi supravegheaza odrasla”, ne-a spus Valentin-Pokus Alex, un biciclist convins din Timisoara, responsabil de intalnirile Masa Critica si proiectul Timisoara Cycle Chic.

Ce spune Politia Locala!

Diaconu le-a dat ordin politistilor sa ia masuri, care acum fac apel la biciclisti, dar si la timisorenii care au animale de companie, care nu strang resturile fiziologice ale cainilor. In plus, este interzis si comertul.

„Politistii locali care patruleaza in zona au depistat si avertizat patru persoane care nu au respectat legislatia referitoare la circulatia cu biciclete si la desfasurarea actelor de comert, nedetinand aviz din partea primariei. Conform OUG 195/2002, este interzisa circulatia bicicletelor pe aleile din parcuri in cazul in care se stanjeneste circulatia pietonilor”, transmite Daniela Seracin, purtator de cuvant Politia Locala.

Cu toate acestea, prin Parcul Copiilor au voie sa circule biciclistii… politisti, conform legii. Dar doar in cazul in care sunt in misiune sau se afla in timpul serviciului.

CITESTE SI: Biciclistii din Timisoara au interzis pe trotuarele fara piste si prin parcurile cu… oameni. Amenzile sunt usturatoare!

Exit mobile version