Opinia Timisoarei

Politia Locala a castigat 80% din contestatiile depuse de timisorenii certati cu legea in 2011

TIMISOARA. Politistii locali nu gresesc decat in 20 la suta din cazurile in care dau amenzi, arata statistica facuta pe contraventiile din anul 2011. Potrivit bilantului, 80% din contestatiile depuse de cei care au fost sanctionati au fost castigate de Politia Locala.

Anul trecut, agentii Politiei Locale au dat 34.243 de sanctiuni contraventionale, din care 1.830 au fost contestate in instanta. Dintre acestea din urma, un numar de 566 dosare au fost finalizate definitiv si irevocabil.

„Un procent de 80 la suta, mai precis 451 de dosare, au fost solutionate favorabil Politiei Locale, fiind castigate in instanta, iar 20 la suta, adica 115, au fost pierdute, trei dintre acestea ca urmare a abrogarii literei m, din articolul 28, din HCL 371/2007 referitor la parcarea pe trotuare, piste de biciclisti, scuaruri, insule de dirijare a circulatiei in afara zonelor marcate si semnalizate corespunzator”, a declarat Daniela Seracin, purtator de cuvant in cadrul Politiei Locale.

Potrivit acesteia, bilantul dovedeste competenta oamenilor legii si ca majoritatea proceselor verbale incheiate de agenti sunt conforme cu prevederile legale.

Exit mobile version