Opinia Timisoarei

Poli se intoarce la mocirla anilor 90! Vezi aici cum au evoluat alb-violetii in ultima aventura in liga a II-a!

Dupa ce TAS a anuntat decizia ca Poli va juca intr-o liga inferioara in sezonul viitor, fanilor Politehnicii le-au revenit in memorie imaginile de la sfarsitul anilor ’90 cand echipa fanion a Timisoarei se zbatea in mocirla ligii a II-a.

Sezonul 1996-1997 a fost ultimul pentru gruparea de pe Bega in prima divizie a fotbalului romanesc. De atunci, si pana in 2002 cand la Timisoara descaleca Toni Dobos si aducea din nou fotbalul mare pe Bega, clubul s-a zbatut in mediocritate, fiind an de an ori aproape de a promova in prima liga, fie la retogradarea in liga a III-a.

In anii in care echipa juca in Divizia B pe la conducerea clubului s-au perindat atat oameni de afaceri, cat si autoritati, insa nimeni nu a fost in stare sa faca din clubul alb-violet o veritabila forta fotbalistica. In primul sezon dupa retrogradarea in Liga a doua Poli termina campionatul seriei a II-a pe locul 15 cu doar 35 de puncte.

In sezonul urmator, adica intre 98-99 la la Timisoara vine omul de afaceri Claudio Zambon, iar fanii viola isi pun mari sperante in italianul care le promite acestora ca va face din grupare  o a doua AS Roma. Din pacate Poli termina campionatul doar pe locul 5.

In sezonul urmator dezastrul se asterne peste clubul alb-violet: locul 15 in Liga secunda si retrogradarea in Liga a III-a. Salvarea vine insa de la Pitesti, acolo de unde echipa divizionara Dacia le ofera locul alb-violetilor. La Timisoara ajunge un contingent important al gruparii pitestene, insa nici in sezonul 2000-20001 Politehnica nu reuseste sa promoveze. Termina pe locul al 8-lea in liga secunda.

Ultimul an de divizie B este cel mai tragic. Zambon isi retrage sprijinul financiar, Poli este depunctata, iar dupa un sezon in care a jucat doar cu pustii de pana in 18 ani se dezintegreaza si termina campionatul pe ultimul loc al seriei cu un record negativ -8 puncte.

A fost ultimul an in care Poli a evoluat in liga secunda. In 2011 va fi primul an dupa o pauza de noua ani, perioada in care Poli Timisoara a jucat doua finale ale Cupei Romaniei, a terminat de doua ori pe locul secund in liga I si a jucat de trei ori in cupele europene. Ce va fi in viitor vom vedea…

Exit mobile version