Opinia Timisoarei

Podul Kerci, care lega Crimeea de Rusia, s-a prabusit, dupa explozia unui camion cu bomba care a provocat un incendiu urias. Putin a cerut comisie de ancheta. Video

O cisterna cu combustibil a luat foc pe podul Kerci din Crimeea, sambata dimineata, a anuntat agentia de presa de stat rusa RIA, in timp ce presa ucraineana a raportat o explozie, conform Reuters. Ulterior, autoritatile ruse au afirmat ca un camion cu bomba a provocat incendiul si prabusirea unei sectiuni a podului Kerci.

CITESTE SI: Firma care construieste Centura Sud Timisoara si cea care face descarcarea de pe autostrada la Sanandrei, pentru a doua oara pe Lista Neagra a Ministerului Transporturilor. Ar putea sa nu mai fie primite la licitatii in Romania

Mihailo Podoliak, consilierul presedintelui ucrainean, a sugerat ca Ucraina ar fi fost implicata in incident, declarand ca ”podul, Crimeea sunt inceputul”, iar ”tot ce este ilegal trebuie distrus, tot ce a fost furat trebuie returnat Ucrainei, tot ce apartine ocupatiei ruse trebuie expulzat”.

Locuitorii din zona s-au grabit spre benzinarii, din teama unei potentiale penurii de combustibil.

Comitetul National Antiterorism a precizat ca bomba a incendiat sapte vagoane care transportau combustibil, ducand la ”prabusirea partiala a doua sectiuni ale podului”.

Traficul a fost suspendat pe podul rutier si feroviar, deschis in 2018 si conceput pentru a lega Crimeea de reteaua de transport a Rusiei.

Putin a ordonat crearea unei comisii guvernamentale in legatura cu situatia de urgenta de pe podul din Crimeea. Anuntul a fost facut de secretarul de presa al sefului statului Dmitri Peskov.

Inaugurat in mai 2018 de Valdimir Putin, podul, care este atat rutier, cat si feroviar, are o lungime de 19 kilometri, traverseaza Stramtoarea Kerci, intre Marea Azov si Marea Neagra, si leaga Peninsula Kerci, in Crimeea, de Peninsula Taman, in sudul Rusiei.

Sursa: News.ro

UPDATE: Podul Kerci, peste strâmtoarea dintre Marea Neagră și Marea Azov și care leagă Crimeea de Rusia a fost redeschis pentru traficul rutier sâmbătă seara, după ce în zorii zilei a fost zguduit puternic de o explozie. Circulația a fost redeschisă însă cu restricții severe. Circulația feroviară încă este blocată.

Exit mobile version