Opinia Timisoarei

Podul Eroilor din Timisoara, din nou in santier. Se amenajeaza, in sfarsit, trotuarele si pistele de biciclete. Video

TIMISOARA. La mai bine de un an de cand a fost dat in folosinta Podul Eroilor, dupa reabilitare, au fost reluate lucrarile si pentru realizarea trecerilor pietonale si a pistelor de biciclete.

CITESTE SI: Se cauta un proiectant pentru viitorul pod peste Bega si a strazii care sa lege B-dul Dambovita de zona Garii prin pasajul Solventul, la Timisoara. A fost lansata licitatia 

Fosta administratie n-a cuprins in proiectul initial, de extindere si modernizare, realizarea trotuarelor si a pistelor de biciclete, astfel ca, inca de anul trecut, au fost facute demersuri pentru desemnarea unei firme care sa faca si aceste lucrari.

In noiembrie 2020, primarul Dominic Fritz a semnat contractul de aproximativ 2 milioane de lei cu firma care a castigat noua licitatie, Super Construct, cea care, de altfel, a si reabilitat Podul Eroilor. Iar acum, muncitorii au intrat in teren.

„Am inceput acum cateva zile si lucrarile la Podul Eroilor, pentru culoarul pietonal si pistele de biciclete de sub pod, care, dupa cum stiti, nu au fost cuprinse in contractul de executie initial. Aici iarasi s-a facut un proiect fara sa se gandeasca la toate aspectele. Aceste lucrari vor dura 6 luni si ne vor costa 2 milioane lei. E firma Super Construct care lucreaza acolo”, a spus primarul Dominic Fritz.

Va reamintim, reabilitarea si largirea podului Eroilor ar fi trebuit sa dureze 10 luni, insa s-au intins pe o perioada de aproape un an si jumatate. S-a redeschis circulatiei in urma cu aproape un an si jumatate an.

Exit mobile version