Opinia Timisoarei

PNL Timis anunta ca merge cu candidati proprii in alegerile locale. Nicolae Robu la Primaria Timisoara si Alin Nica la Consiliul Judetean

TIMISOARA. Vineri dupa-amiaza a avut loc la Timisoara sedinta Comitetului Director Judetean al PNL Timis, in cadrul careia liberalii si-au stabilit propriii candidati in alegerile locale.

CITESTE SI: Al 8-lea primar care lasa PNL Timis. PSD sustine candidatura lui Dragos Buicu din Valcani, care merge in alegeri independent

Liberalii anunta ca au votat in unanimitate candidatul care va intra in cursa pentru Primaria Timisoara. Este vorba despre fostul edil Nicolae Robu. Iar candidatul PNL Timis pentru fotoliul de la Consiliul Judetean Timis a fost anuntat drept actualul presedinte, Alin Nica.

De asemenea, presedintii de organizatii, primarii PNL, membrii birourilor politice local si judetean PNL Timisoara, consilierii locali si cei judeteni, precum si conducerile organizatiilor interne din filiala Timis, prezenti la sedinta ca membri ai CDJ, au stabilit ca la alegerile locale din 9 iunie 2024, PNL Timis va merge pe liste proprii.

In sala s-au aflat si primarul renegat de PSD de la Sacalaz, Nicu Viorel, si cel de la Giarmata, al PMP, Claudiu Mihalceanu.

Timisul intelege miscarea strategica a BPN si a presedintelui Nicolae Ciuca de stabilire a unei aliante PNL si PSD la europarlamentare, dar la nivel local si judetean pastram neatinsa identitatea de partid de dreapta. Primele doua forte politice romanesti si-au dat mana pentru interesul Romaniei la Bruxelles si pentru a fi o forta in grupurile politice care conteaza cel mai mult în Parlamentul European, insa, aici, in Timis, avem prima sansa si candidatii castigatori atat pentru Primaria municipiului, cat si pentru Consiliul Judetean. Anul acesta, pentru prima data în istoria democratiei de dupa ’89, vom avea administratie liberala si la Timisoara si pentru Timis„, a spus Alin Nica, presedintele PNL Timis.

In cadrul aceleiasi sedinte, liberalii au dat voturi de sustinere pentru Alina Gorghiu, ministrul Justitiei, care candideaza pentru un loc in Parlamentul European, si pentru Gheorghe Falca, actual europarlamentar, care candideaza pentru un nou mandat.

Exit mobile version