Opinia Timisoarei

Plopi batrani de zeci de ani, de pe malul Begai, taiati. Timisorenii se revolta! Ce spune Primaria Timisoara?

TIMISOARA. Cel putin trei plopi mari, vechi de zeci de ani care infrumusetau malul canalului Bega si care tineau umbra pescarilor ori celor care obisnuiau sa se plimbe vara pe aici, au cazut secerati sub drujbele muncitorilor care lucreaza la reabilitarea malurilor.

Initial, s-a crezut ca este vorba de cateva salcii.


Fotografiile au fost facute de cei de la Bega Boat Tours Timisoara si postate pe Facebook care au scris si un comentariu: „Au fost taiate salcii vechi de zeci de ani de pe malul Begai… unul dintre putinele lucruri frumoase pe care-l apreciau turistii straini care au vizitat Timisoara si una dintre putinele oaze de aer curat din oras in zilele toride de vara… In locul lor o sa avem piste de biciclete betonate si asfaltate, gratie unui proiect imbecil de asa zisa „infrumusetare” a malurilor… ca nu-i nimic mai placut decat mirosul toxic de asfalt cand ai vara 40 de grade la umbra…„.

De cealalta parte, reprezentantii Primariei Timisoara spun ca este vorba despre niste plopi care nu au nicio legatura cu proiectul de reabilitare a malurilor si care „erau un pericol iminent pentru securitate„.

Nu este vorba de salcii, s-au taiat plopi in urma furtunii. Nu au nicio legatura cu proiectul de amenajare a malurilor Begai. Unul a fost smuls cu tot cu radacina in timpul furtunii si a cazut in Bega. In urma cu cativa ani acolo a mai cazut un plop, a accidentat un om. Nu vorbim de niciun fel de salcii, a fost notificata Agentia de Mediu, dar si Garda de Mediu. Era un pericol iminent pentru securitate. Pana in momentul de fata, pe proiectul de amenajare a malurilor Begai nu s-a taiat niciun pom. Acelasi lucru s-a intamplat si in Piata Libertatii, unde la furtuna recenta a cazut un pom si a daramat statuia lui Decebal. Daca nu era santier, acolo putea sa moara un om„, a declarat pentru opinitimisoarei.ro viceprimarul Dan Diaconu.

 Au fost taiati plopi sau retezate salcii pe malul Begai?

UPDATE: Cei de la Eco Nautic Club din Timisoara, care au facut fotografiile cu copacii taiati, vin sa il contrazica pe viceprimar oferind o poza de dinaintea momentului in care arborii au cazut secerati sub drujbe. Acestia spun ca fotografia a fost facuta in acelasi loc si dovedeste ca nu ar fi fost vorba de plopi batrani si periculosi, asa cum sustine municipalitatea, ci de salcii decorative, care sunt atractia canalului Bega.

Iata mai jos poza trimisa ieri pe adresa redactie@opiniatimisoarei.ro de Nick Birsan, presedinte Eco Nautic Club din Timisoara. Aceasta fotografie, sustine Birsan, ar fi dovada ca reprezentantii Primariei Timisoara ascund adevarul, probabil de teama reactiei timisorenilor care in mai multe randuri si-au exprimat nemultumirea fata de taierea copacilor din diferitele zone ale orasului pentru a face loc unor constructii ori parcari.

 

Exit mobile version