Opinia Timisoarei

Plimbare-protest prin Timisoara: taxa pe caine i-a scos in strada pe timisorenii cu animale de companie

TIMISOARA. Zeci de timisoreni iubitori de animale si-au luat cainii si au iesit la plimbare pe strazile din Timisoara. O plimbare protest impotriva taxei pe caine anuntata de primarul Nicolae Robu si impotriva taxei si amenzii pe mai multe animale de companie.

Proprietarii de caini din Timisoara s-au adunat sambata in parcarea unui centru comercial, de unde au plecat mai apoi spre centru. Au avut cu ei si carnetele de sanatate ale cainilor, lese, botnite si pungulite. Manifestantii spun ca nu sunt de acord sub nicio forma cu introducerea unei taxe generalizate pe caine pe care primarul a anuntat ca vrea sa o impuna, dar nici cu noua taxa/amenda pe care o vor plati cei care au mai multe animale de companie – mai mult de 2 in apartament si mai mult de 4 la casa. Ei sunt de acord insa cu amenda pentru cei care nu vor sa-si sterilizeze cainii.

„Nu suntem de acord cu taxa generalizata de 100 de lei pe caine pe an, nu suntem de acord cu hotararea de consiliu local care limiteaza numarul maxim de animale de companie, dar sustinem amenda pentru cei care refuza sa sterilizeze animalele”, a declarat unul dintre participanti.

Va reamintim ca primarul Nicolae Robu a anuntat la inceputul lunii februarie ca vrea sa impuna o taxa pe caine de 100 de lei pentru proprietarii de caini din Timisoara. Ulterior, Nicolae Robu si-a schimbat declaratiile si a anuntat ca taxa nu a fost ideea lui si ca ar fi impotriva impunerii acesteia. Ramane de vazut pana la urma va fi introdusa intr-un proiect de hotarare sau nu.

Foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version