Opinia Timisoarei

Plecare de rasunet din Consiliul Local Timisoara. Ana Munteanu de la USR si-a dat demisia. Paraseste si partidul

TIMISOARA. Unul dintre cei mai cunoscuti membri USR pe plan local, Ana Munteanu, si-a dat demisia din Consiliul Local Timisoara. Anuntul a fost facut chiar la finalul sedintei de plen ce a avut loc joi seara. Tanara consiliera anunta ca pleaca si din partid, si din politica.

CITESTE SI: Dupa ce a luat 8 statii de autobuz cu peste 65.000 de euro, acum administratia Fritz cumpara si studii, de aproape 13.000 de euro, de la firma unui USR-ist, ca sa stie cum sa le amplaseze in Timisoara 

Da, mi-am dat demisia, din motive profesionale. In momentul asta, o calitate politica s-ar bate cap in cap cu planurile mele profesionale„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Ana Munteanu.

Aceasta a explicat plecarea si intr-o postare pe Facebook.

Am intrat în politică venind din societatea civilă și cum sângele apă nu se face – după acești ani îmi este extrem de clar că puterea mea de muncă e mult mai utilă înapoi în comunitate, la firul ierbii.

Aveam în plan să-mi finalizez mandatul de consilier local și abia apoi să mă retrag cu totul din politică.

Dar, din motive profesionale, astăzi am decis să mă retrag din partidul din care făceam parte și implicit din funcția publică deținută.

Cred că fiecare dintre noi trebuie să ne străduim să facem bine acolo unde ne găsim locul.

Ramân cu gândul și sufletul alături de toți oamenii buni care aleg să facă politică și să lupte din administrație, cu tenacitate și motivație, pentru cetățeni.

Am încheiat un capitol.

Merg mai departe cu toate motoarele pornite și cu toate forțele de care proiectele în care sunt implicată acum au mare nevoie în această perioadă„, a notat fosta consiliera locala pe Facebook.

***

Va reamintim, Ana Munteanu a fost consilier local din partea USR incepand din 2020. S-a remarcat in timpul pandemiei, atunci cand, insotita de jandarmi, a descins in restaurantul unui hotel din Timisoara, de unde a facut o transmisie live pe pagina sa de Facebook, in care acuza ca restaurantul ca primeste clienti, desi orasul este in carantina, iar functionarea localelor era interzisa.

Ulterior, s-a descoperit ca flagrantul a fost, de fapt, pus la cale de insasi reclamanta situatiei. Aceasta a recunoscut ca cei 4 clienti ai localului o anuntasera ca urmeaza sa ia masa in oras, iar cu sprijinul prefectului USR de la acea vreme, Zoltan Nemeth, a fost sesizata Jandarmeria, care a si mers in control.

Jandarmii au constatat insa ca legea nu fusese incalcata in niciun fel si nu au amendat pe nimeni.

Proprietarul restaurantului a anuntat ca o va da in judecata pe consiliera pentru recuperarea sumei din nota de plata pe care cei 4 falsi clienti nu au achitat-o la plecarea din local si ca, daca va castiga, va dona banii obtinuti catre USR Timis. De asemenea, a cerut ca partidul sa ii retraga Anei Munteanu sprijinul in Consiliul Local.

In urma scandalului, Ana Munteanu a fost sanctionata cu taierea indemnizatiei de ales local pentru doua luni si a fost suspendata din partid pentru o perioada de un an.

 

Exit mobile version