Opinia Timisoarei

Plateste caldura doar cat consumi, fara sa ai centrala! Cum iti salveaza Colterm buzunarul?

TIMISOARA. Ai vrea sa platesti caldura exact atat cat consumi? Reprezentantii societatii de termoficare promit din nou ca trecem la contorizarea individuala cu distributie pe orizontala. Asta ar insemna ca fiecare timisorean sa-si poata pune tevi in locuinta direct de pe casa scarii.

Investitia ar ajunge la jumatate din valoarea unei centrale, a dezvaluit directorul Colterm, Cristian Mircea. Municipalitatea si societatea de termoficare a orasului vor sa ia fonduri europene si sa deruleze un program in paralel cu cel de reabilitare termica a blocurilor.

„Am discutat cu domnul viceprimar Dan Diaconu, pe fondurile europene sa se faca si contorizarea individuala cu distributie pe orizontala. Clar trebuie mers impreuna ca pachet de servicii, raspunsul este pozitiv. Sa se faca parte cu finantare de la bugetul local, dar cu fonduri europene. Sunt eligibile astfel de lucrari. Suntem in faza in care s-au trimis toate datele la asociatiile de proprietari, noi am facut sapte scari pe banii asociatiilor de proprietari, costurile depind de fiecare asociatii in parte. Noua ne-a iesit 2.000 de lei pentru un apartament cu doua camere sa ducem tevile pe casa scarii. Daca o centrala de apartament cu toata investitia este undeva intre 6.000 si 8.000 de lei, contorizarea individuala cu distributie pe orizonatala este la jumatate de pret”, ne-a declarat Cristian Mircea.

Potrivit unor estimari facute de specialistii primariei in vara acestui an, o familie ar trebui sa scoata din buzunare 4.000 de lei pentru a trece la distributia pe orizontala.

CITESTE SI: Gata cu facturile la comun cu vecinii, la Timisoara! Cat te costa sa treci la contorizarea individuala si ce da Colterm?

Practic, proiectele ar fi eligibile, asa ca angajatii primariei si cei ai Colterm ar trebui sa se apuce de treaba. Greu de spus insa de pe acum daca ar putea fi cuprins tot orasul intr-un asemenea proiect. In prezent, aproape 65.000 de apartamente din Timisoara sunt racordate la sistemul centralizat de incalzire.

Exit mobile version