Opinia Timisoarei

Planurile parcarii Consiliului Judetean din plin centru la Timisoara, schimbate. S-ar putea construi si o sala de spectacole cu pana la 3.000 de locuri

TIMISOARA. Anuntul primarului Dominic Fritz, cum ca ar vrea sa construiasca o sala de spectacole pe locul actualei Piete 700, provoaca schimbari insemnate de planuri.

Presedintele Consiliului Judetean Timis Alin Nica sustine ca Piata 700 nu poate fi demolata, ea fiind un simbol pentru timisoreni, dar ca CJT poate sa amenajeze o astfel de sala chiar in centrul orasului.

CITESTE SI: Timisoara Capitala Europeana a Culturii, la final: A iesit foarte bine, a fost un succes. Se anunta o sala de concerte in Piata 700 

Consiliul Judetean Timis urmeaza sa construiasca o parcare cu mai multe niveluri pe terenul unde acum functioneaza o una terana, cu plata, chiar vizavi de Hotel Timisoara, pe locul fostului Comisariat Militar Zonal. Cum aceasta este inca in perioada de documentatie, cand multe lucruri pot fi inca schimbate, presedintele Consiliului Judetean Timis spune ca se analizeaza acum posibilitatea ca pe amplasament sa fie amenajate atat parcare, cat si o sala de spectacole cu pana la 3000 de locuri.

”Parcarea este in stadiul de definitivare a documentatiei de achizitie publica, am postat-o pe site-ul de achizitii publice la un moment dat, doar ca am primit anumite solicitari de clarificare din partea ANAP si mai avem inca o idee pe care dorim sa o analizam, poate modificam proiectul, fiindca s-ar putea sa avem o finantare europeana.

Si, daca tot primarul Dominic Fritz a adus in discutie posibilitatea realizarii unei sali de spectacole in Piata 700, ceea ce e o prostie, pentru ca Piata 700 nu poti sa o desfiintezi, e un simbol pentru Timisoara si nu stiu cati dintre timisoreni ar fi de acord cu desfiintarea Pietei 700. Eu zic ca sub nicio forma acest lucru nu este viabil si nu am oricum elemente legate de intentiile primariei de construire a unei sali de spectacole. E clar ca Timisoara are nevoie de un spatiu pentru spectacole de minim 2000 de locuri, nu exista un astfel de spatiu in Timisoara, la momentul actual. Pana nu se face Sala Polivalenta, dar si atunci vor fi evenimente care nu necesita un spatiu atat de amplu, de 14.000 de locuri sau 12.000 de locuri, cat va avea. E nevoie de o sala de spectacole de 2000- 3000 de locuri”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Alin Nica, presedintele CJ Timis.

Practic, in locul spatiilor comerciale, prevazute initial in planurile viitoarei parcari de pe strada Sfantul Ioan, ar putea fi o sala de spectacole. In acest caz, parcarea va fi amenajata in subteran.

”Analizam posibilitatea, daca nu putem sa modificam acest proiect si sa facem in loc de spatii comerciale, o sala de spectacole. La parter sau la etaj, depinde de viziunea arhitectului, nu avem o directie clara, acum e vorba de ideea in sine, iar parcarea sa o coboram in subteran cu 1 sau 2 niveluri si atunci sa folosim la maximum acest teren valoros din centrul Timisoarei. Analizam aceste aspecte in decursul lunii ianuarie si, dupa aceea, vom veni si cu decizia finala.

In eventualitatea in care vom avea sala de spectacole, va fi categoric subterana parcarea si suprateran, eventual, va fi un nivel sau o mica parte din teren va fi alocat parcarii. Pe nivelurile urmatoare vor fi spatii comerciale, spatii adiacente unei sali de spectacole, spatii pentru servicii, suveniruri, mici expozitii, cafenele si restaurante”, a mai explicat pentru opiniatimisoarei.ro Alin Nica, presedintele CJ Timis.

Exit mobile version