Opinia Timisoarei

Plansetele sfasietoare ale unui copil la o gradinita/cresa din Timisoara, printre tipetele unei ingrijitoare. Video

TIMISOARA. Momente cutremuratoare surprinse in dreptul unei cladiri ce adaposteste deopotriva o gradinita si o cresa din Timisoara. Plansete sfasietoare ale unui copilas razbat pe geamul deschis al unei clase, in vreme ce o ingrijitoare tipa la el.

Sunt cuminte, sunt cuminte, auuu, mamaaaa”, striga disperat micutul, in vreme ce i se cere imperativ sa doarma.

Du-te pe pat, du-te pe pat„, ii striga furioasa angajata.

M-am cumintit, nuuu, m-am cumintit, nu vreau si nu-mi place„, se aude apoi copilul strigand printre suspine.

Se pare ca imaginile au fost filmate pe cand copiii erau pusi la somn. Cea care urla la micut nu incearca nicio secunda sa-l opreasca din plans ori sa gaseasca o solutie pentru a-l linisti.

Scenele au fost filmate din strada, in fata sediului in care functioneaza atat Gradinita 25 cu program prelungit, cat si cresa Ileana Cosanzeana din Timisoara, si ne-au fost trimise de o cititoare.

Mie mi se face rău (urmează sa nasc 😔) și am și eu copil la gradi, așa ca nici n-am reușit sa îl ascult pana la capăt. Dar e suficient cât se aude. E revoltător!„, spune cea care ne-a trimis filmuletul.

Cum spatiul in care functioneaza cele doua, Gradinita si cresa, este comun, nu era foarte clar de la bun inceput unde anume se petrecea scena.

Directoarea gradinitei sustine ca plansetele razbat din cresa, in vreme ce coordonatoarea cresei precizeaza ca este vorba de gradinita, intrucat ferestrele cresei sunt inchise, iar micutii pana in 3 ani nu vorbesc atat de bine.

Geamurile, acolo unde s-a filmat, sunt ale cresei, intrucat avem spatii comune cu cresa Ileana Cosanzeana. Noi am facut reconstituirea ca am avut Saptamana Altfel si educatoarele noastre de acolo de la etaj au fost plecate. Filmarea s-a facut joi la 11.57, iar educatoarele se vad pe camere cum au venit mult dupa aceasta ora. Nicidecum nu erau copiii nostri la culcare. Erau copiii din cresa. Noi acolo nu avem acces. Am vrut sa ne lamurim. Nu vreau sa se inteleaga gresit. Nu are nicio legatura cu Gradinita 25. Ei n-ar avea dreptul sa functioneze in acelasi spatiu cu noi, dar din cauza ca nu sunt spatii suficiente s-a ajuns la situatia asta in unele locuri in Timisoara, cresele au ajuns in spatiile gradinitelor, dar este doar raspunderea primariei. Am si discutat cu primaria ca eram dispusi sa cedam o cladire numai sa nu mai fim la comun, sunt practic doua institutii in aceeasi cladire. Totul e comun si intrarea…, dar fiecare e cu responsabilitatile lui. Avem camere video care pot arata tot ce se intampla. Deci cele filmate nu au nicio legatura cu Gradinita 25„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro directoarea Gradinitei 25 din Timisoara.

Atunci cand sunt dovezi, sunt. Vom cere la politie o expertiza. Vom face sesizare, vom cere expertiza pentru voce, voi cere sa meraga fetele mele la detectorul de minciuni. In ultimele 2 secunde se vad geamurile inchise. Cresa are o grupa la parter, sunt 2 sali unde sunt jaluzelele portocalii. Iar cele din stanga, sus la etaj, sunt ale gradinitei, sunt geamuri deschise. Jos, unde e cresa sunt inchise. Filmarea a fost facuta de mama, statea pe banca. La final a filmat si geamurile din stanga, controversatele, care sunt inchise. Am trimis filmuletul la parintii copiilor de la cresa, nimeni nu si-a recunoscut copilul. I-am zis directoarei de la gradinita sa imi arate filmuletul, nu mi-a aratat. Am discutat cu mama care spune ca de la gradinita de sus s-a auzit, directoarea spunea ca era cu ‘Scoala altfel’. Mama afirma ca la 12.08 s-a facut filmarea, doamna directoare de la gradinita spune ca la 12 fara 5. Nu s-a intamplat in cresa, ci la gradinita„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Gabriela Craciun, coordonatoarea cresei Ileana Cosanzeana.

Sefa Inspectoratului Scolar Timis Aura Danielescu va verifica acum daca directoarea gradinitei 25 minte sau nu, pentru a stabili cui revine responsabilitatea celor intamplate si cine anume va raspunde pentru un astfel de comportament.

VIDEO: George Stefanita

 

Exit mobile version