Opinia Timisoarei

Plangere, dupa modificarea organigramei la Primaria Timisoara. Sindicatul Liber al Salariatilor acuza incalcarea mai multor legi

TIMISOARA. La fix o luna de la momentul in care Consiliul Local Timisoara aproba noua organigrama, propusa de primarul Dominic Fritz, sindicalistii din institutie au depus o plangere prealabila, prin care cer revocarea hotararii de consiliu, dar si a tuturor masurilor derivate din aceasta.

Plangerea a fost inaintata Consiliului Local si primarului Dominic Fritz, caruia sindicalistii i-au solicitat si o dezbatere pe marginea noii organigrame.

Sindicalistii spun ca „Proiectul de hotărâre din data de 11.06.2021 privind modificarea şi aprobarea Organigramei, Statului de funcţii si a Regulamentului de organizare si funcţionare pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Timisoara a fost prezentat într-o conferință de presă de Primarul Municipiului Timișoara și postat pe site-ul primăriei în aceeași dată de 11.06.2021 (vineri), fiind votat și aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Timișoara în data de 15.06.2021 (marți), fiind încălcate atât prevederile art.7 alin. (9) din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administraţia publică cât și prevederile art. 8 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ„.

In plus, sindicalistii spun ca au cerut in mod expres organizarea unei dezbateri publice asupra proiectului, insa primarul le-a refuzat categoric solicitarea.

Printre membrii sindicatului semnatari ai plangerii prealabile se numara si doi sefi de directii din Primarie, respectiv Culita Chis, directorul Directiei Tehnice, si Adrian Bere, directorul Directiei de Mediu, dar si Mirela Toc, angajata a primariei care s-a aflat in conflict si cu fosta administratie.

Intreaga plangere prealabila depusa de Sindicatul Liber din Primaria Timisoara poate fi consultata AICI.

Pana in 14 august, cele doua institutii sesizate trebuie sa formuleze un punct de vedere.

Va reamintim, la inceputul lunii iunie, primarul Dominic Fritz prezenta noua organigrama a primariei. Desi inca de la inceputul mandatului anunta ca va face restructurari insemnate, intr-un final, de fapt, administratia nu a facut altceva decat sa mute functionari dintr-o directie in alta, sa infiinteze cateva posturi noi si sa comaseze o parte dintre directiile primariei, anuntand ca urmeaza sa fie facute aproape 100 de angajari.

Exit mobile version