Opinia Timisoarei

Plangere pentru rasism impotriva lui Nicolae Robu la Comisia Europeana, dupa descinderea facuta la romii din Piata Traian din Timisoara

TIMISOARA. Plangere la Comisia Europeana impotriva primarului Nicolae Robu care a fost acuzat de rasism, dupa ce a descins la romii asistati social care locuesc in Piata Traian din Timisoara.

CITESTE SI: Politistii mobilizati in zona Traian din Timisoara. Romii, urmariti pas cu pas. Nicolae Robu: Sunt un pericol public 

Edilul spune ca nu stie foarte clar cine a depus sesizarea la forul european, insa sustine ca nu-l deranjeaza. Socoteste ca nu a gresit cu nimic si reafirma ca romii trebuie sa mearga la munca, nu sa stea la mila statului in locuinte sociale.

Am inteles ca s-a facut o sesizare la Comisia Europeana ca am facut abuzuri, ca sunt rasist. In mine nu exista nicio urma de rasism (…) Eu sunt impotriva locuintelor sociale. Cred ca este obligatia fiecarui cetatean sa isi asigure o locuinta. A sta cu mana intinsa sa vina altcineva sa iti dea locuinta nu e o soutie pentru o societate sanatoasa. Cred ca asistenta sociala e nociva pentru orice comunitate, daca e facuta de oameni apti de munca. Cred ca trebuie sa existe solidaritate intre noi si sa venim cu sprijin pentru oameni, nu pentru cei care sunt apti de munca, ci pentru cei care au dizabilitati. Cum sa ajuti din munca altora pe unii care nu vor sa munceasca si stau cu mana intinsa. Eu sunt impotriva unei astfel de asistente sociale. Concentrarea unor oameni care nu vor sa munceasca intr-o anumita zona sau bloc de locuinte, e extrem de negativa pentru societate„, a declarat Nicolae Robu.

CITESTE SI: ‘Mergeti la munca, nu stati ca niste paraziti!’, indemnul la care tiganii au luat foc. Scandal in cartierul Traian la Timisoara. Cum s-au certat romii cu primarul Nicolae Robu. Video 

Primarul spune ca el isi doreste sa redea Timisoarei Piata Traian, un loc cu potential pentru fel de fel de activitati.

Eu ma lupt sa dau Timisoarei Piata Traian, un loc cu potential pentru prezent extraordinar si lupta pe care o duc e una foarte grea, pentru ca nu pot sa o duc discretionar, ci numai cu respectarea legii. Pentru ca, daca intr-o locuinta sociala stau cei cu probleme legale, nu putem sa ii dam afara fara sa ne adresam instantei. Nu e simplu sa gasesti martori pentru ca unora le e frica sa mearga in postura de martori. Eu nu am fost niciodata ezitant, dar respect legea. eu nu vin impotriva lor tot cu o conduita abuziva, ci respectand normele statului de drept. Vom fi intransigenti. Nu putem lasa un cartier intreg sub teroarea unor indivizi. Cati timisoreni nu au avut neplacerea de a li se fura din buzunare, cati dintre comerciali din zona se plang ca nu le vin clientii ca in timp ce se uita in vitrina le dispare din buzunar. Niciodata nu o sa am nicio vaga urma de rasism in mine, dar nici nu pot sa stau timorat ca ma acuza cineva de rasism. Si sper ca timisorenii ma vor sprijini. Daca am face locuinte sociale, vom ajunge sa avem un soi de ghetou acolo. Oamenii nu vor vrea sa munceasca. Vor veni sa spuna ca au cate 9 copii, mai au nu stiu ce problema… toate sunt consecinta a optiunii personale. Unii au avut optiunea sa munceasca, altii au avut optiunea sa fie smecher„, a declarat Nicolae Robu.

CITESTE SI: Traiesc un cosmar. Marturiile cutremuratoare ale vecinilor din casa incendiata in Traian la Timisoara. ‘Au mai dat foc de 3 ori’. Cum ii terorizeaza romii

Primarul a mai spus ca a dat dispozitie inspectorilor sociali sa faca verificari in Piata Traian, cu privire la statutul locatarilor.

In urma cu o saptamana, in Piata Traian o cladire cu locuinte sociale a ars ca o torta.

Ulterior s-a stabilit ca focul a fost pus intentionat, iar o familie de romi care locuia in imobil si avea ordin de evacuare de la Primarie a amenintat in mai multe randuri ca va da foc casei.

Luni, primarul Nicolae Robu a descins in cartierul Traian la familiile de romi care locuiesc mai mult sau mai putin legal in zona si i-a indemnat pe asistatii social sa mearga la munca.

Exit mobile version