Opinia Timisoarei

Pinguini, ursi polari, igluuri, brad de leduri si peste 1 milion de instalatii luminoase pe strazile din Timisoara, la Targul de Craciun

TIMISOARA. Mai sunt doar 10 zile pana cand Targul de Craciun din Timisoara isi va deschide portile, iar autoritatile anunta ca, pentru anul acesta, au pregatit un numar dublu de instalatii luminoase. In total, 1.150.000 de astfel de decoratiuni vor fi montate in zona centrala si pe mai multe strazi din oras.

CITESTE SI: Turma de oi printre blocuri langa Timisoara. Foto si video

Potrivit reprezentantilor Casei de Cultura, Piata Sfantul Gheorghe urmeaza sa fie transformata intr-un veritabil peisaj polar. Aici ar urma sa fie amplasate 10 igluuri, dar si pinguri si ursi polari. Zona ar urma sa fie destinata artistilor.

Intre 6 si 23 decembrie, si in piateta din fata Scolii Gimnaziale 30 ar urma sa fie organizat un spatiu de Craciun, pentru care au fost alocata cateva casute. Tot cateva casute vor fi montate si la targul din zona Aurora pe care l-au anuntat reprezentantii Primariei.

Brad de leduri pe structura metalica, inalt de 18 metri

In zona centrala a fost deja instalata roata panoramica de anul trecut, pe care va veti putea da contracost, si este in ‘constructie’ si bradul modular, acelasi din leduri, de anul trecut, inchiriat, care va fi, totusi, mai inalt cu aproximativ 3 metri. Pomul este amplasat sub cupola luminoasa, care la randu-i se intoarce in centrul orasului. In Piata Libertatii va fi montat, si anul acesta, patinoarul.

In total, 85 de de casute vor fi montate La cele mai multe dintre ele se vor vinde produse nealimentare, de la haine, caciuli si papuci de casa si pana la obiecte decorative. Vor exista si standuri cu mancare gatita, dar si 12 food-truck-uri. Ceilalti comercianti vor vinde vin fiert, castane coapte, placinte, produse din carne, branzeturi, miere, sucuri naturale, turta dulce, prajituri etc.

Nici anul acesta nu vor lipsi atelierele lui Mos Craciun. Vor fi organizate doua astfel de spatii si, la fel ca si anul trecut, vor fi montate roata panoramica, patinoarul si doua carusele, iar trenuletul va circula din nou prin zona centrala

In aceasta iarna, Targul de Craciun al Primariei Timisoara va fi organizat intre 26 noiembrie 2023 si 7 ianuarie 2024.

 

Exit mobile version